Joan Reñé referma a Alpicat el projecte per tenir tot el territori cardioprotegit, amb almenys un DEA a cada poble

Foto Alpicat Cardioprotegit-SLI

El president de la Diputacióinaugura set nous aparells en un dels primers municipiscardioprotegists

L’actuació s’emmarca dins un projecte global per a tot el territori que es vol enllestir entre aquest any i el vinent

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat avui, en companyia de l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, els set nous aparells de DEA (desfibril·ladors externs automàtics) que s’han instal·lat a Alpicat.

La Diputació ha subvencionat aquests DEA en gairebé la totalitat del seu cost, convertint Alpicat en un dels primers municipiscardioprotegits de les comarques lleidatanes dins un projecteglobal per a tots els municipis de la demarcació que impulsa la Diputació i que està basat no només en la instal·lació dels aparells en tots els pobles, sinó en la implementació de mesures que tenen com a objectiu actuar en la prevenció de la salut i en el manteniment de la seguretat en salut pública arreu del municipi. En el cas d’Alpicat, la Diputació ha subvencionat la intervenció amb 12.822,67 euros, que han cobert pràcticament el cost total de la inversió, que ha estat de 13.497,55 euros.

En aquest sentit, el president Joan Reñé ha celebratla posada en funcionament dels DEA a Alpicat “dins el concepte de municipi cardioprotegit” i ha explicat que “a la Diputació hem planificat al llarg d’aquest any i de l’any vinent concretar a tot el territori de Lleida que sigui possible que tots els municipis tinguin almenys un aparell desfibril·lador i així fer que de totes les comarques de Lleida en puguem dir territori cardioprotegit. N’hem vingut instal·lant ja en un centenar de municipis i en aquests moments estem treballant en fer una oferta pública per acabar de cobrir tots els municipis perquè entre el 2016 i el 2017 tots els municipis tinguin ja un desfibril·lador al seu abast”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, ha expressat la seva satisfacció pel fet que “puguem instal·lar aquest tipus d’aparells al nostre municipi, i no només per la instal·lació en sí, sinó per fer-ne la divulgació oportuna i facilitar la formació pertinent perquè, en casos puntuals en què sigui necessari, s’hagin d’utilitzar i que tots hi puguem tenir accés”. L’alcalde d’Alpicat ha afegit que “encara que només valgui per salvar una vida, la inversió sempre serà bona”.

Fins avui, Alpicat disposava de quatre DEA, que estaven situats al pavelló, al camp de futbol, al consultori i al cotxe dels agents municipals. Els nous aparells s’ubicaran al Casal, a La Unió, a la Biblioteca Sant Bartomeu, a les llars d’infants l’Estel i la Lluna, a l’Escola Dr. Serés i al mateix Ajuntament.

Reñé ha arribat a Alpicat en companyia de la vicepresidenta Rosa Pujol. El president ha estat rebut per Gilart a l’Ajuntament, on s’ha instal·lat un dels nous aparells, i posteriorment ha visitat les Estades de Lleure d’Alpicat, que se celebren en algunes de les instal·lacions que a partir d’ara estaran equipades amb aquests DEA.

Alpicat, 22 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat