Joan Reñé posa en valor el sector agrícola de Ponent a la 17a Jornada Reg i Futur

El president de la Diputació de Lleida destaca el paper transformador del regadiu, que ha permès convertir les comarques lleidatanes en una zona “imprescindible per al nostre país”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest divendres a la inauguració i presentació de la 17a Jornada Reg i Futur, celebrada al Teatre L’Amistat de Mollerussa. A l’acte també hi han assistit l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Ramon Carné, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull.
En la seva intervenció, Joan Reñé ha destacat el paper transformador que ha suposat el regadiu per al sector agrícola de Ponent, fins al punt que ha fet que es convertís en “imprescindible per al nostre país”. “Després de 155 anys passats des del primer reg en aquesta zona, aquesta ha esdevingut un pol agroalimentari del sud d’Europa, un rebost per a Catalunya i un entorn productiu excepcional”, ha remarcat. És per això que el president de la Diputació de Lleida ha volgut posar en valor el factor decisiu que ha suposat el regadiu, i que any rere any es manifesta en “una jornada, que enguany ja és la 17a, que està plenament consolidada i que és tot un referent”, i que des dels seus inicis ha tingut la vocació de ser “un punt de trobada i reflexió del sector agrícola en una zona de regadiu important”.

Organitzada per la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell, la jornada s’ha articulat en diferents xarrades i comunicacions. La primera d’elles ha tractat sobre ‘El canvi climàtic. Aspecte social, tècnic, legal i econòmic’ i hi han intervingut César Trillo, president de la Federació de Comunitats de Regants de la Conca de l’Ebre; Antoni Palau, professor de la UdL-Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl; i Ignasi Sans, director tècnic de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre.

A continuació, Xavier Latorre, president de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua, ha ofert una comunicació sobre el II Congrés de l’aigua de Catalunya aplicat al regadiu. L’activitat ha seguit amb les xarrades ‘L’exportació de fruita. Evolució, problemes i futur’, a càrrec de Manel Simon, director general d’AFRUCAT, i ‘Balanç en la campanya de panís: 2017. Descens de les produccions i varietats amb millor comportament. Plagues’, amb Antoni López, especialista de l’IRTA. La cloenda de la jornada anirà a càrrec d’Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Mollerussa, 26 de gener de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat