Joan Reñé inaugura la urbanització i millora de la nova plaça Montull de Soses

Soses-Plaça-Montull_SLI

El president de la Diputació ha presidit un acte que s’ha emmarcat dins el darrer dia de la Festa Major. La intervenció ha permès adequar i reordenar la plaça i les vies adjacents.

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat avui a Soses la urbanització de la plaça Montull i de les vies adjacents. En l’acte, Reñé ha estat acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, i han estat rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde de Soses, Isidre Mesalles, i la resta de la corporació municipal, a més d’alcaldes de municipis veïns.

Aquesta actuació era una de les millores urbanístiques previstes per a la present legislatura a Soses, i consistia en la urbanització de la plaça Montull i de diferents vies adjacents, com ara la cruïlla amb l’avinguda Catalunya, el carrer Portal i el carrer La Creu. La intervenció es va iniciar a finals del 2016 i ha suposat una inversió de 165.000 euros, dels quals 81.720 s’han finançat mitjançant un ajut de la Diputació de Lleida.

Reñé ha destacat que aquesta actuació ha estat possible gràcies a l’acord entre la Diputació i l’Ajuntament per traspassar al consistori la titularitat d’aquest tram, facilitant així els tràmits administratius i la seva gestió urbanística. D’aquesta manera, l’Ajuntament, a través d’un projecte “llarg i negociat, ha pogut executar aquesta obra just al centre del poble i en què la Diputació, com no podia ser d’una altra manera, hi ha participat econòmicament”.

El president de la corporació ha afegit que la plaça Montull esdevindrà “un punt de trobada i de convivència entre els veïns”, un aspecte que des de la Diputació es tracta de potenciar en els pobles petits i en el que les places hi juguen un paper cabdal “com a referents i símbols d’una convivència que volem intensa”.

La urbanització de la plaça Montull ha estat una obra força complexa que, al marge de renovar completament aquesta zona, ha permès reordenar-la, senyalitzant una nova zona d’aparcament a l’avinguda Catalunya, modificant el sentit de la circulació al carrer La Creu, ampliant algunes d’aquestes vies i millorant part de la placeta Domingo i les seves escales.

La inauguració s’ha emmarcat dins els actes de la Festa Major de Soses, que avui celebra el seu darrer dia. Així, la jornada s’ha iniciat amb la processó i missa cantada per la Coral Clamor en honor al patró del poble, Sant Llorenç, i a continuació s’ha procedit a la inauguració de la plaça Montull, un acte al qual ha seguit un vermut popular i una ballada de sardanes amb la Cobla Orquestra Selvatana.

 

 

Soses, 5 de setembre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat