Joan Reñé inaugura la primera fase del Camí de les Gangues de Bellmunt d’Urgell

bellmunt_3 (1024x683)

La Diputació ha subvencionat amb 47.732 euros la pavimentació i millora 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit avui la inauguració de la primera fase de les obres del Camí de les Gangues de Bellmunt d’Urgell.
L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Bellmunt d’Urgell, Sònia Valero; de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Maria Antònia Pubill, i de diferents representants de la corporació municipal i alcaldes de la comarca.
Reñé ha explicat que “es tracta d’una obra molt necessària i que ja ve de fa uns anys, quan des de l’Ajuntament ens van demanar ajuda per actuar. El fet de que Bellmunt es troba en un turó fa que quan hi han pluges fortes hi han dificultats afegides alhora de gestionar l’aigua. Era una actuació que s’havia de fer imminent i ara esperem que abans de l’hivern estigui acabada la segona fase”.
En concret, les obres que abasta aquesta actuació són les corresponents als punts quilomètrics 0 al 0,646, en què s’estan duent a termes tasques de pavimentació i millora.
Aquest camí dona accés a les instal·lacions de potabilització d’aigües i connecta la població de Bellmunt amb un camí pavimentat que passa per sobre de la sèquia primera del Canal d’Urgell.
El tram en què es treballa consta de 646 metres, amb una amplada mitjana de 4,5 metres. El ferm  estava força degradat, amb la calçada totalment deformada a causa de l’erosió produïda per l’aigua de pluja, atès que el camí té un fort pendent longitudinal i, per aquest motiu, una part important de l’escorrentiu de Bellmunt d’Urgell passa per sobre d’aquest camí i la seva geometria de drenatge no és capaç de desguassar-la. Amb les obres dutes a terme, s’ha donat solució a la problemàtica del drenatge superficial per sobre de la calçada.
Fins ara l’actuació a suposat una inversió de 47.732 euros corresponents als primers 308 metres del tram, un cost que ha estat subvencionat per la Diputació de Lleida amb 28.963 euros, mentre que els 18.769 restants els ha aportat l’Ajuntament de Bellmunt. La segona fase de les obres suposarà una inversió de 47.307 euros.

Bellmunt d’Urgell, 22 de agost de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat