Joan Reñé inaugura la 66a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona

Fira St_Isidre_WEB

Fira St_Isidre_SLI

El president de la Diputació de Lleida destaca que “les fires d’arreu del país, però les de Lleida de forma especial, tenen una rellevància excepcional”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat avui la 66a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona, un dels certàmens de més importància del país i que espera uns 30.000 visitants des d’avui i fins diumenge.

En la seva intervenció, Reñé expressa que “les fires de Lleida tenen una rellevància excepcional”, i que “des de les més importants com poden ser la fira de Sant Josep de Mollerussa i la fira de Sant Miquel a Lleida, però també totes les de capital de comarca, que s’han anat especialitzant en àmbits concrets, formen part d’una mostra transversal de l’activitat del propi municipi o de la comarca”.

La visita del president de la Diputació de Lleida ha començat al Consell Comarcal del Solsonès, on ha estat rebut per David Rodríguez, alcalde de Solsona; Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal; i Josep Caelles, director de la Fira de Sant Isidre de Solsona, a més de diferents alcaldes de la comarca, membres de la comissió organitzadora de la fira, col·laboradors i patrocinadors.

Posteriorment han dut a terme el recorregut inaugural pel recinte firal, començant per la zona del bestiar i la maquinària agrícola (Camp del Serra), seguint per la de l’automoció (Plaça del Camp) i per la industrial i comercial (passeig del Pare Claret), i acabant per la Fira de les entitats (Parc del Casal Cívic Xavier Jounou). Durant el recorregut, han fet entrega dels premis a l’estand d’Empresaris per al Solsonès.

Cal recordar que, segons el conveni signat entre la Diputació i el Consell Comarcal del Solsonès, la corporació aporta una subvenció de 30.000 euros per a diferents activitats firals, que inclouen la Fira del Trunfo i la Tòfona, la del Bolet i el Boletaire, la del Tió i la Fira de Sant Isidre, que és la més important i la que suposa un cost organitzatiu més elevat.

De fet, la Fira de Sant Isidre està considerada com un certamen de referència tant a les comarques de Lleida com a les de la Catalunya Central, i que s’ha guanyat un reconeixement arreu del territori català, essent la fira amb més caps de bestiar vius del país (uns 600, concretament), un fet de gran singularitat i atractiu i que reconeix el sector ramader de la comarca i d’arreu del territori. Per aquest motiu, la Fira de Sant Isidre ha esdevingut un immillorable aparador comercial, social, cultural, empresarial i turístic del Solsonès, davant d’una mescla de ramaderia, agricultura i propostes de tota mena per a públics ben diversos.

Aquest potencial s’ha traduït, enguany, en l’ampliació de metres d’espai expositiu, la reordenació en la col·locació dels expositors per facilitar l’accessibilitat per part del públic, que s’espera que visita la fira en una xifra al voltant de les 30.000 persones.

 

Solsona, 11 de maig de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat