Joan Reñé inaugura el tanc de tempesta de la conca Sud de Torrefarrera

L’equipament, que ha estat finançat per la Diputació de Lleida, resoldrà la problemàtica de les inundacions de la part baixa del poble en episodis de pluja intensa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dijous el tanc de tempesta de la conca Sud de Torrefarrera, un acte en el qual ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Jordi Latorre.

Durant l’acte, s’ha dut a terme una visita per les instal·lacions, en el transcurs de la qual els tècnics responsables han explicat l’obra que s’hi ha efectuat, així com el funcionament del tanc de tempesta, un equipament amb un cost total de 410.000 euros i que ha comptat amb 90.000 euros del finançament de la Diputació de Lleida.

Joan Reñé ha destacat que “aquesta nova bassa soterrada de regulació donarà garanties als conflictes que es podien produir en avingudes d’aigua importants i farà que les conseqüències de pluges molt intenses quedin absolutament minimitzades”. També ha expressat que “és d’aquelles obres que formen part de la responsabilitat dels ajuntaments, dels equips de govern i de l’alcalde, perquè és una obra que no es veu, que val molts diners i que no es pot lluir perquè queda totalment soterrada, però que el que fa és donar solucions per tal que la qualitat de vida dels veïns del poble sigui tan alta com es mereixen”.

Per la seva banda, Jordi Latorre ha explicat “la problemàtica crònica que pateix la zona, ja que el fet que en pluges torrencials o fins i tot no tan torrencials, la incapacitat de la xarxa per desaiguar tota l’aigua de la pluja per un únic punt d’abocament, feia que entrés tota la xarxa de clavegueram en càrrega i això implicava que tota l’aigua que no podia desaiguar entrés a les cases pels conductes dels pàrquings i per les zones baixes, i, per tant calia resoldre-ho per evitar aquestes molèsties”.

Aquest tanc de tempesta està ubicat al final del carrer Mossèn Jacint Verdaguer i ve a resoldre la problemàtica de les inundacions en episodis de pluja intensa.

El nou tanc tindrà una capacitat de 1.100 metres cúbics i acollirà tota l’aigua de pluja de la conca sud, que comprèn els carrers al sud de la rambla Sant Jordi. La construcció del tanc es completa amb les obres d’urbanització de la zona, que esdevindrà un espai verd i segur per als veïns i veïnes.

Torrefarrera, 19 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat