Joan Reñé fa una crida per tal que tothom “conegui i reconegui” la qualitat de l’oli nou de la DOP Les Garrigues

oli-nou-2_SLI

El president de la Diputació de Lleida ha presidit la presentació d’un producte “fet al nostre territori” i que ha de servir per “incrementar el nostre nivell d’autoestima”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres la presentació de l’oli nou de la DOP Les Garrigues, durant la qual ha fet una crida a consumir un producte d’altíssima qualitat elaborat al nostre territori.

L’acte, celebrat a la Sala Polivalent de la Diputació, ha comptat amb la presència d’Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, a més d’alcaldes de la comarca, representants de diferents cooperatives, membres de l’AECC i del doctor Eduard Escrich, llicenciat en Biologia i Medicina per la Universitat de Barcelona, que ha ofert una conferència en què ha lloat les propietats de l’oli d’oliva contra el càncer de mama.

En la seva intervenció, Joan Reñé ha destacat que l’oli de la DOP Les Garrigues és fruit “d’una tradició secular d’un oli d’altíssima qualitat”, un fet que, en paraules del president, hauria d’ajudar a “incrementar el nostre nivell d’autoestima”. És per això que ha fet una crida per tal que “tothom, des dels més propers fins a nivell de país, conegui i reconegui un producte de qualitat que es produeix al nostre territori, que el consumeixi i que, d’aquesta forma, es produeixi el retorn necessari a totes les famílies que, agrupades en cooperatives i en empreses, fan possible aquest oli”.

Per la seva part, Enric Dalmau ha precisat que enguany la producció de la DOP estarà al voltant dels 4 milions d’oli de molt alta qualitat, i ha volgut agrair a la Diputació el seu suport no només en la presentació d’avui, sinó pel fet que “acollint la DOP Les Garrigues està acollit tot un territori que ha treballat molt per aquest producte”. Per tot plegat, ha demanat al sector que “cregui més en les seves possibilitats” i faci un esforç per “fer cultura de l’oli i arribar al consumidor perquè valori l’oli de qualitat”.

L’acte ha inclòs també la projecció de l’espot de la campanya “L’important de la vida”, presentat l’any passat i que ben aviat es tornarà a veure per Televisió de Catalunya. En la seva conferència, Eduard Escrich ha parlat sobre “Perquè? Com? i Què? dels efectes saludables de l’oli d’oliva extra en el càncer de mama”. En acabar, s’ha dut a terme una exposició i tast de l’oli nou de totes les cooperatives inscrites a la DOP Les Garrigues, així com una degustació de productes maridats amb oli de la DOP.

Tant la presentació com l’espot i el tast formen part de la campanya de comunicació i promoció de la DOP Les Garrigues, que proposa un seguit d’accions per donar a conèixer l’oli sota aquest distintiu. Està previst que la campanya s’allargui fins al 2020 i pretén dotar la DOP d’una imatge actual i propera, amb presència a les xarxes socials i adreçada a tota mena de públics, però amb la mirada posada sempre en fomentar la cultura i el coneixement de l’oli.
Lleida, 1 de desembre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat