Joan Reñé destaca el paper del regadiu en la inauguració de la Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya, celebrada a Tremp

El president de la Diputació presideix la jornada i posa en valor Lleida com a pol agroalimentari del sud d’Europa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres l’acte d’inauguració de la VI Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya, celebrada a la Sala La Lira de Tremp.

Reñé ha estat acompanyat per Joan Ubach, alcalde de Tremp; Constantí Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà; i Ramon Carné, president de l’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR), entitat organitzadora de la jornada. En la seva intervenció, Reñé s’ha felicitat pel fet que aquesta trobada es tornés a celebrar a les comarques lleidatanes, concretament a Tremp, que compta amb “una comunitat de regants amb moltes expectatives i que té previstos projectes importants per posar en regadiu noves superfícies”.

Reñé ha aprofitat per destacar la importància “del regadiu a Lleida i a Catalunya”, ja que habitualment “és un concepte mal entès, sobretot en indrets d’Europa on no tenen la necessitat de regar”. Segons el president, Catalunya, i molt especialment Lleida, és “el pol agroalimentari del sud d’Europa i ho és en bona mesura per la capacitat productiva que tenim gràcies al regadiu”. Per tot plegat, Reñé s’ha mostrat molt satisfet per poder presidir una jornada que posa en valor el regadiu.

Des de la seva posada en marxa l’any 2013, la Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya té una vocació itinerant en el territori, tot procurant que la seva ubicació cada any s’alterni per les diferents demarcacions de Catalunya. Està concebuda com un punt de trobada de les Comunitats de Regants de Catalunya, que propiciï el diàleg i l’intercanvi d’experiències, un esdeveniment que ja s’ha convertit en un referent anual de trobada de regants i comunitats de regants, per compartir sinergies i problemàtiques que ajuda, a tots plegats, a la millora de la gestió del dia a dia. En la present edició, hi ha hagut dues conferències sobre temes d’interès de les comunitats, a càrrec de dos destacats acadèmics, l’economista Francesc Reguant i Antonio Ezquerra, professor de Dret Administratiu de la UdL, i també s’ha celebrat l’Assemblea anual de l’ACATCOR.
Tremp, 6 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat