Joan Reñé: “Avui podem dir amb orgull que a la Universitat de Lleida els estudis de veterinària estan al més alt nivell, essent una referència”

El president de la Diputació assisteix a l’acte de lliurament d’orles de la primera promoció del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal

Els responsables i alumnes de l’ETSEA donen les gràcies a la Diputació pel seu compromís assegurant que “quan ningú creia en nosaltres la Diputació i el seu president van recolzar el projecte”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit avui a l’acte de lliurament d’orles a la primera promoció del doble grau de la UdL en Veterinària i Ciència i Producció Animal, que s’ha celebrat al Saló d’Actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA).

L’acte ha estat presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón. També hi han assistit el vicerector de Docència de la Universitat de Lleida, Francisco García; el director de l’ETSEA, Narciso Pastor; el president del Consell Social de la Universitat de Lleida, Delfí Robinat; el coordinador de la promoció, Joaquim Balcells; i la madrina de la promoció, Irene López, que ha ofert una conferència.

En els seus discursos, els responsables i alumnes de l’ETSEA han donat les gràcies a la Diputació pel seu compromís. De fet, l’encarregat d’obrir l’acte, Joaquim Balcells, ha assegurat que “aquest projecte és un fet gràcies a moltes persones i entitats, però especialment a la Diputació. Quan ningú creia en nosaltres, la Diputació i el seu president van recolzar-nos, i cal estar molt agraïts”, ha dit.

Per la seva part, Joan Reñé ha agraït les paraules i ha destacat que “Lleida és el pool agroalimentari i ramader més potent del sud d’Europa per quantitat i qualitat, i per tant calia que incorporéssim en l’àmbit del coneixement aquests estudis llargament reivindicats”. En aquest sentit, el president de la Diputació ha assegurat que “avui podem dir amb orgull que a la Universitat de Lleida els estudis de veterinària estan al més alt nivell, essent uns estudis de referència”.

Reñé ha recordat que el doble grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal ha estat “una de les grans apostes de la Diputació de Lleida”, amb una inversió global d’uns 7,5 milions d’euros que evidencia el compromís de la corporació amb l’ensenyament universitari en un camp tant estretament lligat al territori com és aquest. Aquesta inversió inclou la construcció l’hospital, la Unitat Quirúrgica Docent de Serveis Veterinaris de la Universitat de Lleida, que s’està edificant a Torrelameu, i que estarà a punt a l’octubre per a l’inici del curs vinent.

Els estudiants que formen part d’aquesta primera promoció són 44. Es tracta d’uns estudis llargament reivindicats, que fan realitat un doble grau que s’imparteix al que és el campus agroalimentari, ramader i forestal més important de Catalunya, aplegant en un únic itinerari els estudis que han de permetre exercir la veterinària i també les professions relacionades amb la gestió i el maneig d’animals de granja.
Lleida, 22 de juny de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat