Joan Reñé assisteix al sopar commeoratiu del 20è aniversari de l’Associació Antisida

ORI01_editora_2_4965_0_1

ORI02_editora_2_4965_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha recollit aquest dijous un dels premis que l’Associació Antisida de Lleida ha atorgat a diferents entitats en agraïment al suport que han donat a l’associació en diferents iniciatives. Amb aquest guardó, l’associació ha volgut agrair la col•laboració anual de la Diputació de Lleida en la celebració del Dia Memorial de la Sida a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Aquest lliurament de premis s’ha fet en el transcurs del sopar commemoratiu del 20è aniversari de l’entitat a Lleida.

El president de la Diputació de Lleida ha iniciat el seu parlament felicitant l’Associació Antisida de Lleida pel vintè aniversari i la “seva implicació en una projecte que afecta tothom i que, en conseqüència, demana l’esforç de tota la societat”.

Reñé ha afirmat que la Diputació ha col•laborat amb l’Associació Antisida de Lleida en la celebració del Dia Memorial de la Sida a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) per tal de “contribuir a la informació, a la prevenció i a la normalització d’aquesta malaltia”.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat “l’incalculable valor social” de la feina que desenvolupa l’Associació Antisida de Lleida i ha enumerat algunes de les activitats que desenvolupen, com els programes de promoció i prevenció per a la salut a l’àmbit escolar, els programes de disminució en el retard del diagnòstic de la malaltia, els programes de prevenció adreçats a la població immigrant o les xerrades i cursets per millorar les habilitats comunicatives dels pares i mares davant de situacions conflictives amb les drogues i la sexualitat.

A més, ha afegit que la tasca és encara més espectacular si tenim en compte que “més de 66.000 persones, d’una manera o altra, han participat en els diversos projectes de l’associació els darrers 4 anys”.

Durant el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida ha indicat també que “atendre les persones que pateixen afectacions diverses, promoure’n i desenvolupar-ne els seus drets, vetllar per la seva qualitat de vida, alhora que assessorar els seus familiars, no poden ser paraules buides, sinó un deure de tothom, tant de l’administració com de la societat civil”. “Només així es fa possible una societat humanitzada, que progressa, que avança, que és oberta i justa”, ha dit Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha finalitzat el seu parlament agraint la tasca de l’associació “a favor d’uns drets indispensables i essencials en totes les societats, com són el dret a la vida, el dret a la dignitat i el dret a la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans”.

Al final de l’acte commemoratiu s’ha fet el lliurament dels premis en suport a l’Associació Antisida de Lleida i el president de la Diputació de Lleida ha recollit un d’ells en nom de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Reñé, que ha recollit el premi de mans del president de l’Associació Antisida, Joan Fibla, ha agraït el reconeixement rebut i ha felicitat totes les persones i entitats premiades. També ha animat les persones implicades en el projecte de l’associació per la seva insubstituïble labor que “és un magnífic exemple d’entrega i de generositat vers la nostra societat”.

Lleida, 10 de novembre de 2011
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat