Joan Reñé assisteix al Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit que se celebra al Parc de Bombers de Lleida

Hi participen un total de 18 equips de sis persones cadascun provinents de totes les regions d’emergències de Catalunya

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest dimecres al Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, que se celebra al Parc de Bombers de Lleida.

Aquesta és la 14a edició d’un concurs que se celebra de dimarts a divendres a la seu de la Regió d’Emergències de Lleida i que aplega un total de 18 equips dels Bombers de la Generalitat provinents de totes les regions d’emergències de Catalunya. L’equip millor classificat participarà en el XIV Encuentro Nacional de Rescates en Accidentes de Tráfico, que tindrà lloc a Alcanyís (Terol) el mes de setembre d’aquest any. Aquest equip podria assolir una de les places de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) pel World Rescue Challenge 2018 a Sudàfrica, que tindrà lloc l’octubre vinent. Entre la resta d’equips participants se sortejarà la participació, de tots els membres d’un equip, al curs “Rescue Days”, organitzat per Weber-Hydraulic, que tindrà lloc a Bostalsee (Alemanya), entre el 28 i 30 de setembre de 2018.

Els equips estan formats per 6 bombers (1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers) i han de realitzar dues maniobres cadascun: l’estàndard i la ràpida. La maniobra estàndard té una durada de 20 minuts, en els quals s’ha de rescatar una víctima estable, és a dir, que no presenta risc vital imminent. En la maniobra ràpida, que dura 12 minuts, s’ha de rescatar una víctima crítica, que presenta risc vital imminent, i que ha de ser extreta amb urgència.

Lleida, 11 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat