Joan Reñé anuncia que l’Hospital Veterinari de Torrelameu estarà operatiu el curs vinent

La construcció d’aquest edifici, corresponent a la Unitat Quirúrgica Docent de Serveis Veterinaris de la Universitat de Lleida, i el de l’ETSEA, suposaran una inversió global propera als 7 milions d’euros per part de la Diputació de Lleida. Torrelameu esdevindrà un pol de recerca i formació en l’àmbit veterinari

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat avui, durant una visita a les obres de la Unitat Quirúrgica Docent de Serveis Veterinaris de la Universitat de Lleida (UdL) que s’està construint a Torrelameu, que aquest equipament estarà a punt per a l’inici del curs vinent.

Les obres suposaran una inversió de 2,9 milions d’euros que seran finançats íntegrament per la Diputació de Lleida, i l’actuació donarà com a resultat un hospital per a animals domèstics i de granja on els alumnes del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la UdL podran completar la seva formació. A aquests 2,9 milions hi cal afegir 1 milió més derivat dels equipaments i la urbanització dels voltants de l’hospital, per una inversió total en aquest edifici de 4 milions, i una inversió global de la Diputació propera als 7 milions d’euros entre aquesta construcció i la de l’edifici al Campus Universitari de l’ETSEA.

Reñé, que ha estat acompanyat pels responsables de la direcció facultativa de l’obra, ha destacat que el cost final d’aquesta obra se situarà al voltant del 4 milions d’euros, tot recordant que el primer edifici de l’ETSEA a Lleida va suposar una inversió de més de 2 milions, amb la qual cosa “ens mourem al final d’obra, un cop acabats tots els equipaments i detalls urbanístics, entre els 6,6 i els 7 milions d’euros” d’inversió global”, una xifra que evidencia “el compromís i l’aposta de la Diputació de Lleida pel que fa a l’ensenyament universitari en un àmbit tan important com és aquest per a l’economia del nostre territori”, ha dit el president.

L’equipament s’ubica just a tocar del CREBA (Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada) i també del Centre d’Estudis Porcins (CEP), amb la qual cosa Torrelameu disposarà d’un complex dedicat a la investigació en l’àmbit mèdic i en ciència animal. En paraules del president, a Torrelameu s’està construint “un campus que serà un pol de coneixement i de recerca important a nivell de país”, i s’està fent “territorialitzant els equipaments lligats a la UdL”.

La previsió és que l’hospital estigui enllestit de cara a l’inici del curs 2018-19, donant així resposta a les necessitats formatives dels
estudiants. Reñé ha precisat que s’està completant l’estructura i que l’obra està avançant dins els terminis previstos, amb la qual cosa “a finals d’estiu estarà totalment acabada i equipada amb els elements més avançats i tecnificats”, de manera que l’hospital ja estarà “operatiu i a disposició de la UdL per al curs vinent”.

Concebut com l’hospital veterinari de referència a Ponent i com a eina clau en el progrés d’un territori on la importància del sector ramader és cabdal, l’edifici tindrà una superfície construïda de 1.690 m², repartits entre els 1.190 de la planta baixa, 128 de la cafeteria i 372 a planta primera. La planta baixa es distribuirà en quatre zones: l’àrea d’atenció i consulta d’animal domèstic i hospitalització; la zona de diagnosi per a la imatge (RRXX, TAC, ressonància i ecògraf); la zona de quiròfans (sales de cirurgia), amb dues més petites destinades a animals domèstics o petits, i una altra més gran destinada a animals de renta de grans mesures (vedells, vaques, cavalls, etc.); i la zona d’estabulari, magatzems, serveis i sales d’instal·lació.

La planta primera estarà distribuïda en dos àmbits: dues aules i annexos per a docència per a 30-40 alumnes cadascuna; i una zona de control i descans de personal d’urgència i/o servei d’hospital i sales de controls i d’instal·lacions. Finalment, a planta baixa, però en una edificació independent, es construirà una zona de càtering i/o cafeteria amb vending, per atendre serveis puntuals.

Torrelameu, 24 de gener de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat