Joan Reñé anuncia la creació d’un hospital veterinari equí a Mollerussa

EquiMollerussa_WEB

La instal·lació, que complementarà el doble grau de Veterinària de la Universitat de Lleida, servirà com annex dels equipaments ja construïts com el del Campus d’Agrònoms i el que s’està fent a Torrelameu

El president de la Diputació ha inaugurat EquiMollerussa, certamen que es podrà visitar de forma gratuïta fins diumenge al migdia i inclourà concursos de morfologia, de salts i espectacles eqüestres

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit avui la inauguració d’EquiMollerussa-I Fira del Cavall P.R.E. de Mollerussa. Reñé ha estat acompanyat per Marc Solsona, alcalde de Mollerussa; Antoni Reig, director de l’Institut Mollerussa; Joan Trull, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; Poldo Segarra, director de Fira de Mollerussa; i Jordi Pifarré, ramader de l’organització, entre d’altres.

En la seva intervenció, Reñé ha anunciat la creació, per a l’any vinent, d’un hospital veterinari destinat al gènere equí a Mollerussa. “Des de Diputació de Lleida i juntament amb la Universitat de Lleida hem plantejat la creació d’un nou equipament que acabarà sent un annex dels hospitals veterinaris que en aquests moments hem construït ja al Campus d’Agrònoms, que ja està en funcionament, i el que estem construint a Torrelameu. Estarà destinat als cavalls i l’equitació i complementarà el doble grau de Veterinària que tenim a la Universitat de Lleida”.

Així mateix, Reñé ha destacat que el certamen és una aposta conjunta de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell, l’Institut Mollerussa, Fira de Mollerussa i l’associació ANCCE, i que ha de servir per convertir l’Institut i la capital del Pla d’Urgell “en un referent dins el sector equí”. El president de la Diputació ha remarcat que l’Institut Mollerussa ja està oferint “cicles formatius” al voltant del món del cavall, una circumstància que ara comptarà amb el reforç que suposa “disposar d’unes instal·lacions i uns equipaments cada cop més completes” i que en el futur seguiran ampliant-se.

EquiMollerussa estarà obert al públic de forma gratuïta fins al diumenge al migdia i està previst que hi participin més de 200 cavalls entre els concursos de morfologia i de salt territorial. Cal destacar, a més, que el concurs de Mollerussa és puntuable per al Saló Internacional SICAB 2018 a Sevilla.

El certamen inclourà, a més d’un concurs morfològic-funcional de cavalls -que reunirà en competició una setantena de criadors procedents de Catalunya, altres punts de l’Estat espanyol, França, Suïssa i Guatemala-, tota una oferta complementària amb competicions de salt, espectacles eqüestres, una part gastronòmica, exposicions de maquinària i activitats formatives.

Avui, abans de l’acte inaugural, ja s’han fet proves de morfologia durant tot el dia. Dissabte l’activitat començarà amb un esmorzar Memorial Manolo Ferrao, mentre que durant tot el matí i fins a les 3 es farà el Concurs de Salt Territorial CST-O*. També es desenvoluparan proves de funcionalitat i de morfologia, i pel vespre estan programats diferents espectacles eqüestres. Per últim, diumenge al matí es farà l’elecció de premis especials i a les 12 del migdia es procedirà al lliurament de premis del certamen.

EquiMollerussa s’engloba dins un projecte més ampli i que té com a objectiu posicionar Mollerussa com a referent català en l’àmbit de l’equitació de l’hípica, segons va manifestar el mateix president de la Diputació de Lleida la setmana passada en el marc de la presentació de l’esdeveniment.

 

 

Mollerussa, 4 de maig de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat