Invertim 1 M€ en la unitat de trastorns cognitius ubicada a l’Hospital de Santa Maria de Lleida

ORIfoto_3_editora_2_6034_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dijous l’acte d’inauguració de la nova Unitat de Trastorns Cognitius a l’Hospital Santa Maria de Lleida, que integra la tasca d’un equip interdisciplinar orientat al diagnòstic i el tractament amb una àrea específica d’estimulació cognitiva.

La nova unitat regional especialitzada en demència i patologies similars suposa una ampliació de l’espai i una millora de les àrees dedicades a diagnòstic i hospital de dia, consolidant-se com a unitat de referència en aquests trastorns a la demarcació de Lleida.

El nou espai, de 600 metres quadrats, està situat a l’edifici de la comunitat religiosa ubicat al mateix recinte de l’Hospital Santa Maria i la remodelació de les instal·lacions ha estat possible gràcies al conveni específic de col·laboració que va signar la Diputació de Lleida amb GSS per a la posada en marxa d’aquesta unitat.

Les obres han suposat una inversió de 982.825 euros i representen una important millora pels pacients, ja que es reforça la interacció entre els diferents professionals (geriatria, neurologia, infermeria, treballadors socials i ocupacionals, neuropsicologia i fisioteràpia), així com el tractament integral dels pacients.

En l’acte inaugural, el President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat que “des de la Diputació col·laborem amb compromís amb l’atenció sanitària. Aquesta actuació, que suposa una inversió d’un milió d’euros, garanteix el tractament de les demències des de la proximitat i d’una manera integral. La inversió també millora les condicions de treball dels professionals.”

Reñé ha estat rebut pel director territorial del Departament de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran i gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré; el gerent de Gestió de Serveis Sanitaris i gerent territorial de l’ICS de Lleida, Jaume Capdevila, i el coordinador de la Unitat de Trastorns Cognitius, Gerard Piñol. A l’acte també han assistit els diputats Antoni Villas i Antoni Ponz.

Després de fer el tradicional descobriment de placa inaugural, les autoritats han visitat les noves instal·lacions.

Lleida, 25 de juliol de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat