Iniciem les obres d’emergència a la carretera local LV-4036, de la N-260 a Lles de Cerdanya

Lles_Cerdanya_obres_emergencia_004_SLI

Obres d’emergència a la carretera local LV-4036, de la N-260 a Lles de Cerdanya

Lles_Cerdanya_obres_emergencia_001_SLI

Obres d’emergència a la carretera local LV-4036, de la N-260 a Lles de Cerdanya

Per reconstruir els murs de sosteniment de la via, que han patit despreniments

La Diputació de Lleida iniciarà de forma immediata les obres d’emergència per reconstruir els murs de sosteniment de la carretera LV-4036, que va de la N-260 (Martinet) a Lles de Cerdanya. Aquesta actuació, que té un pressupost estimat de 300.000 euros, està previst que finalitzi abans de l’estiu.

La decisió de començar els treballs de reconstrucció s’ha pres en detectar que les inclemències meteorològiques dels mesos de febrer i març han agreujat la situació dels murs.

Durant el passat mes de febrer la secció de conservació de carreteres de la Diputació de Lleida va detectar una sèrie de patologies als murs de sosteniment de la carretera LV-4036, concretament entre els punts quilomètrics 4,100 i 4,300, a les rodalies del nucli de Travesseres. Els despreniments dels blocs de maçoneria van provocar esvorancs al lateral dret de la calçada.

L’aparició d’aquests fenòmens d’inestabilitat comprometen la seguretat viària dels vehicles que circulin per aquesta carretera que dona accés a dues estacions d’esquí nòrdic (Lles i Arànser) i a les poblacions corresponents, amb un trànsit intens de cap de setmana i festius.

Independentment d’aquest trànsit estacional, els transports escolars i el trànsit d’abastament de serveis bàsics (carburants, mercaderies, etc) són diaris i han de transitar forçosament per aquesta via.

Per aquest motiu, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha declarat l’emergència en les obres de reconstrucció dels murs de sosteniment perquè comencin immediatament.

Lleida, 3 de maig de 2017

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat