Inici del pla de senyalització de la Ruta CATIGAT per impulsar una de les marxes cicloturistes més importants de la comarca del Pla d’Urgell

Catigat 1

Amb l’objectiu de dotar aquests municipis d’eines que facilitin la interpretació dels seus valors patrimonials, i alhora aportar nous recursos per millorar l’oferta turística de la comarca

 

Recentment s’han iniciat les obres del pla de senyalització de les rutes del Pla d’Urgell, la Ruta CATIGAT, una proposta destinada a la descoberta del patrimoni cultural i natural dels municipis del Pla d’Urgell mitjançant la senyalització interpretativa dels punts d’interès i la creació d’una ruta que connecta tots els nuclis de població.

 

Es tracta d’una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i tots els ajuntaments de la comarca del Pla d’Urgell, amb un import de 87.003,84€.

 

La ruta a desenvolupar és la del CATIGAT. Es tracta d’una ruta amb un fort arrelament a la comarca, essent actualment una de les marxes cicloturistes més importants de les comarques de Ponent, una marxa no competitiva que transcorre per totes les poblacions del Pla d’Urgell amb una ruta circular de 100 km i un desnivell positiu d’uns 600 m.

 

Amb aquesta actuació es pretén dotar la ruta de senyalització direccional per tal que es pugui realitzar durant tot l’any, ja que actualment només es troba indicada el dia que es realitza l’esdeveniment.

 

Complementàriament, es desenvoluparà la senyalització interpretativa dels punts d’interès de tots els municipis. Exceptuant algun municipi, i de manera puntual, aquest tipus de recurs no es troba als nuclis de població, i amb l’execució d’aquesta actuació es vol resoldre aquesta mancança. L’objectiu és dotar aquests municipis d’eines que facilitin la interpretació dels seus valors patrimonials, i alhora aportar nous recursos per millorar l’oferta turística de la comarca.

 

La posada en funcionament de la Ruta CATIGAT, i la senyalització patrimonial de tots els punts d’interès, donen continuïtat a la feina desenvolupada aquests darrers anys a la comarca del Pla d’Urgell, i completaran i milloraran l’oferta turística present en recursos consolidats com l’Estany d’Ivars i Vila-sana, o aquells que tot just s’han creat o s’han de crear, com la Serra, el Camí de Sant Jaume, la Ruta InterCatalunya o les Rutes dels Canals d’Urgell. Tota aquesta oferta ha de convertir la comarca en un destí idoni per als amants de la natura, la història, el senderisme, i/o la bicicleta.

 

Lleida, 13 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat