Informem setmanalment l’Ajuntament de Llavorsí sobre els avenços en la proposta alternativa d’accés a Baiasca

CARRETERA_BAIASCA (1)

CARRETERA_BAIASCA (2)

Quan estigui definit, caldrà cercar el finançament de totes les institucions implicades en la millora d’aquest accés municipal

La Diputació de Lleida està estudiant una proposta alternativa d’accés al nucli de Baiasca per presentar properament a l’Ajuntament de Llavorsí i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i valorar, posteriorment, la possibilitat de finançament a tres bandes per ajudar l’Ajuntament de Llavorsí en la millora d’aquest accés de titularitat municipal afectat per esllavissades.

Des que es va produir l’esllavissada que limita l’accés a Baiasca i donades les dificultats en l’arranjament del tram afectat, la Diputació de Lleida, d’acord amb els representants de l’EMD de Baiasca i l’Ajuntament de Llavorsí, va prendre el compromís de dur a terme un estudi tècnic per avaluar un accés alternatiu que garantís la vialitat als veïns del poble.

Des de fa un mes i mig, doncs, els serveis tècnics de la Diputació de Lleida treballen en aquest estudi. L’assessor per al Desenvolupament d’Infraestructures de la corporació lleidatana, Ramon Lleonart, ha explicat que inicialment partien de quatre possibles alternatives, de les quals dues ja han estat descartades i ara estan treballant en dues més, que confien poder presentar la setmana vinent. Les dues opcions seran valorades i estudiades conjuntament amb el territori.

“Estem en contacte setmanal amb l’Ajuntament de Llavorsí per informar del avenços del procés i perquè coneguin tots els passos que anem fent”, ha assegurat.

Així doncs, una vegada estigui tècnicament concretats tots els aspectes tècnics que suposin una garantia d’accés en la proposta de traçat alternatiu, la Diputació de Lleida presentarà l’estudi a l’EMD de Baiasca, a l’Ajuntament de Llavorsí i al Departament  de Territori tal com es va acordar en el seu dia.

I una vegada avaluat aquest estudi, es plantejaran les mesures que siguin possibles per tal que totes les institucions implicades (EMD, Ajuntament, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Diputació de Lleida i Generalitat de Catalunya), acordin i participin en les actuacions plantejades.

Les tasques de conservació dels camins que donen accés a les diferents poblacions de les comarques lleidatanes és una de les prioritats de la Diputació de Lleida conscient de les dificultats dels consistoris per fer front a les despeses de manteniment dels mateixos.

Per aquest motiu, el passat mes de juliol va convocar el primer Pla de Camins amb una consignació propera als 1,2 milions d’euros. Aquesta acció s’emmarca dins de la gestió de govern, que prioritza les accions de mobilitat al territori.

 

Lleida, 5 d’agost de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat