Inaugurada una nova estació del Servei Meteorològic de Catalunya a Massoteres, a la Segarra

Reñe_Massoteres_SLI

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el president de la diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, han inaugurat aquest diumenge una nova estació meteorològica automàtica (EMA), instal·lada al municipi de Massoteres (Segarra).

La instal·lació és el resultat d’un acord entre l’SMC i l’ajuntament, i s’ha concretat amb la signatura d’un nou conveni entre ambdues institucions.

La nova estació disposa de sensors per mesurar la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d’altura, la precipitació, la i la irradiància solar global. La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra cada 30 minuts i s’envia a la seu central de l’SMC a través de comunicacions GPRS.

Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del servei i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics.

Per la seva ubicació i representativitat, l’EMA també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori.

Massoteres, 28 de maig de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat