Inauguració de l’exposició ‘Petites mirades’ del fotògraf lleidatà Rafa Ariño a l’IEI

IEI RAFA ARIÑO

IEI RAFA ARIÑO

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha presidit l’acte d’inauguració de l’exposició “Petites mirades”, del fotògraf lleidatà Rafa Ariño, que s’ha celebrat aquest dijous a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Es tracta d’una exposició retrospectiva dels viatges que Rafa Ariño va fer a diversos punts de quatre continents del món (Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica), en indrets com Sibèria, Socotra, Iemen, la Vall del riu Omo i Adis Abeba, entre molts altres. Algunes d’aquestes instantànies van ser realitzades mentre el fotògraf formava part de l’equip Lleida World Extrem.

Durant la seva intervenció, Padilla ha celebrat que “la fotografia hagi anat adquirint protagonisme en el món de l’art”, i que sigui la base d’exposicions com les organitzades a l’IEI. A més, ha destacat que aquesta mostra d’Ariño constitueix una “excel•lent exposició mural de mirades d’infants de tot el món”, a través de “la mirada dels nens, que és la millor mirada que hi pugui haver”, ha conclòs.

Per la seva banda, Ariño ha explicat que, a l’exposició, la part gràfica de les pròpies imatges s’acompanya d’una fitxa amb una descripció tècnica i una interpretació subjectiva del propi fotògraf. “Una imatge val més que mil paraules”, ha recordat Ariño, i les mirades captades en cada imatge reflecteixen sentiments tan diversos com la felicitat, la solitud o la desesperació, entre molts altres. Segons Ariño, en aquestes fotografies “no és tan important la tècnica com la voluntat de captar el moment i l’expressió”.

La mostra, que inclou una selecció de 18 peces d’1,30 x 70 cm aproximadament, es podrà visitar a la Sala Montsuar de l’IEI fins al proper 10 de desembre.

Lleida, 20 de novembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat