Inauguració de l’exposició ‘Ens calen cançons d’ara. Retrospectiva sobre la nova cançó a 50 anys vista’ a l’IEI

ORIdsc_0005_editora_2_4845_0_1

La mostra, que vol ser un homenatge al moviment artístic i musical que durant els darrers anys del franquisme impulsà a la música l’ús del català, es podrà veure a la Sala Montsuar de la Fundació Publica Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) del 29 de juliol al 18 de setembre

La Sala Montsuar de la Fundació Publica Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) acull des d’aquest divendres i fins al 18 de setembre l’exposició ‘Ens calen cançons d’ara. Retrospectiva sobre la nova cançó a 50 anys vista’ comissariada per Javier de Castro. L’acte d’inauguració ha estat presidit pel vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Josep Ibarz.

L’exposició ve a ser la continuació de les jornades científico-culturals d’idèntic títol que l’any passat va organitzar l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida amb el suport de la Universitat de Lleida. Durant dos dies uns quans especialistes en la matèria i el públic assistent van poder reflexionar i canviar impressions sobre diferents qüestions plantejades, com ara:

Els antecedents musicals de la Nova Cançó i el naixement dels Setze Jutges; la relació entre la Nova Cançó i el fet literari; el naixement de la indústria discogràfica catalana i la indústria discogràfica en català; la cançó d’autor catalana; la música lleugera i el pop-rock catalans a la dècada dels seixanta; la percepció i les conseqüències de la Nova Cançó a la resta de l’Estat espanyol; l’herència de la Nova Cançó. La música en català fins als nostres dies.

Així, la mostra és vertebra a partir dels següents deu espais temàtics concrets:
Atecedents de la Nova Cançó, els Setze Jutges, Raimon, La indústria discogràfica catalana i en català; Serrat, La cançó lleugera i els ié-ié, la novíssima cançó, els forans també s’apropen al català, el problema del bilingüisme, i els grups de folk i les noves avantguardes musicals.

Lleida, 29 de juliol de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat