Inauguració de la reforma de la planta baixa de l’antiga escola de Vilanova de la Sal per a sala de vetlla

Sala_Vetlla_Vilanova_Sal_03

Sala_Vetlla_Vilanova_Sal_04

Sala_Vetlla_Vilanova_Sal_02

Sala_Vetlla_Vilanova_Sal_01

La nova instal·lació, que ha tingut un cost de 43.000 €, dels quals 40.000 € han estat aportats a través d’una línia de subvencions de la Diputació, ha estat inaugurada aquest divendres pel president Joan Talarn

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest divendres la inauguració de la reforma de la planta baixa de l’antiga escola de Vilanova de la Sal per a sala de vetlla, amb un cost total de 43.000 €, dels quals la Diputació n’ha subvencionat 40.000 € a través de la línia d’inversions en tanatoris, cementiris i sales de vetlla de 2019.

Talarn ha estat acompanyat de l’alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya, Lídia Ber, i del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha destacat que “aquesta actuació feta a la sala de vetlles compleix amb dues finalitats: recuperar part de les velles escoles, un edifici que necessitava una acció per adequar-lo als usos de la població i crear un servei tan necessari com és el de sala de vetlles”.

Ha fet referència a la importància de “recuperar equipaments que el temps ha variat el seu ús”, i que una sala de vetlles “també és això, un lloc de trobada al qual volem anar poc, però que quan ho hem de fer és d’agrair que estigui disponible per als moments de recolliment que la pèrdua d’una persona estimada requereix”.

L’edifici està format per dues plantes. Originalment, a la planta baixa s’hi trobava l’aula i a la planta primera el pis del mestre. Abans de les obres, la sala de la planta baixa s’utilitzava perquè les diferents entitats culturals municipals poguessin fer-hi tot tipus d’activitats, tallers o reunions. A la planta baixa també

hi havia dos banys, que es trobaven en estat precari per la seva antiguitat, i l’escala d’accés a la segona planta, la qual no disposava de barana de protecció.

A la segona planta hi havia tres sales, una cuina i un bany. Aquests espais portaven molt temps sense ser usats i sense que s’hi fessin obres de manteniment. Amb tot, en aquesta planta no s’hi ha fet cap actuació.

Així, les actuacions que s’han dut a terme són la reforma de la coberta, que tenia problemes puntuals; la reforma de la zona dels banys de la planta baixa, per tal d’habilitar un únic bany accessible, i la instal·lació de barana en l’escala.

Lleida, 2 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat