Inauguració de la 31a Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega

ORIfoto_parlaments_fira_de_teatre_editora_2_4857_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració de la 31a Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que se celebrarà fins a l’11 de setembre a la capital de l’Urgell. L’acte d’inauguració ha tingut lloc a l’Ajuntament de Tàrrega i ha comptat amb els parlaments del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, de l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, de la subdirectora de teatre de l’Insitut Nacional de les Arts Escèniques i Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Cristina Santolaria, i del director executiu de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Pau Llacuna.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha dit que la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega “és un esdeveniment cultural, turístic i econòmic de gran importància per a Tàrrega i la comarca de l’Urgell” i s’ha referit als 31 anys d’existència d’aquest certamen tot destacant que “31 anys d’història de Fira de Teatre són molts anys de fidelitat a les arts escèniques, però també, a una cultura i a un país”, ha manifestat.

El president de la Diputació ha assenyalat que “abans com ara, el fet firal continua sent un element d’ordenació econòmica, de foment de la competitivitat i de reequilibri territorial; i al costat dels grans i multitudinaris esdeveniments calen propostes més concretes, precises i especialitzades, que complementin i donin garanties de diversitat d’oferta”.

Segons ha explicat Joan Reñé, la Fira de Teatre de Tàrrega és “un potent motor d’intercanvi econòmic, de dinamització social i un magnífic altaveu de promoció sectorial i geogràfica”.

Al llarg del seu parlament, Joan Reñé s’ha referit a la col·laboració que la Diputació de Lleida, a través de l’IEI, manté amb la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega per tal de promoure la participació de companyies lleidatanes al certamen. De les que hi participen enguany, el president de la Diputació de Lleida n’ha destacat la seva “gran capacitat creativa”. Aquestes companyies són Efímer, Fadunito, La Baldufa, Microcosmos, Nuyan Works i Tombs Creatius les quals, segons Reñé, “tenen aquests dies l’oportunitat de fer aflorar als espectadors tota mena d’emocions, i conseqüentment, d’interessar als programadors àvids d’espectacles de qualitat”. Joan Reñé ha finalitzat la seva intervenció donant ple suport a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega.

La vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, i la diputada de la Diputació de Lleida, Josefina Bernades, també han assistit a l’acte d’inauguració celebrat a l’Ajuntament de Tàrrega.

Tàrrega, 8 de setembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat