Inauguració de la 1a edició del programa ‘Accelera el creixement 2021-2022 al territori’

Programa_Creixement_Lleida_08

Programa_Creixement_Lleida_07

Programa_Creixement_Lleida_03

Programa_Creixement_Lleida_01

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de PIMEC, Xavier Caufapé, han obert la jornada inaugural d’aquest programa, coorganitzat entre la Diputació de Lleida i PIMEC, que tindrà continuïtat durant 9 mesos

 

Pretén transformar i reorientar el model de negoci, identificant les línies de creixement de l’empresa a mitjà i llarg termini per poder implementar-les en els objectius estratègics a través d’un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat i a mida

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de PIMEC, Xavier Caufapé, han inaugurat aquest dimecres, a la sala polivalent de la Diputació, la primera edició del programa Accelera el creixement 2021-2022 al territori, que organitzen conjuntament la mateixa Diputació de Lleida i PIMEC.

 

La jornada, que se celebra a la sala polivalent de la Diputació, està orientada a contribuir a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, com a resposta, no tan sols a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia, sinó també als problemes estructurals del territori.

 

L’acte ha comptat també amb l’assistència del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert; la secretària territorial de PIMEC, Anna Torres, i el director del Patronat, Ramon Boixadera.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que “en els darrers 2 anys, moltes empreses, sobretot les de més petita dimensió, que són la major part de les empreses de la demarcació de Lleida, han hagut d’afrontar una forta caiguda dels ingressos i han hagut de desplaçar molts dels seus recursos a resoldre problemes del curt termini derivats de la crisi”.

 

En aquest sentit, ha dit que “aquesta iniciativa és una clara aposta per models de negoci competitius; ofereix a les empreses un procés d’assessorament estratègic orientat als resultats per part d’una consultoria personalitzada a càrrec d’assessors sèniors de forma individual per a cada empresa, i addicionalment es compta amb l’acompanyament i seguiment d’un tècnic de la Diputació de Lleida i tècnic de PIMEC”.

 

Per la seva banda, Xavier Caufapé, president de PIMEC Lleida, ha destacat la necessitat de donar un impuls a la competitivitat i la viabilitat de les pimes lleidatanes en aquest context de crisi econòmica per la pandèmia i s’ha mostrat orgullós de la resiliència i la capacitat d’adaptació del teixit productiu local a l’hora d’afrontar els reptes. Finalment, ha animat les pimes participants a aprofitar aquesta oportunitat per créixer, ser més competitives i crear llocs de treball en benefici de la reactivació i la recuperació econòmica de Lleida.

 

Accelera el creixement 2021-2022 al territori és un programa que elaborarà un pla de creixement i donarà suport a la seva execució. Aquest programa tindrà una durada de 9 mesos, o sigui, des d’ara i fins al mes de març de 2022, reflexionant, en primer lloc, amb diferents experts i consultors sobre quins són els factors clau d’èxit per al creixement d’una empresa; i en segon lloc, i sobre la base de la diagnosi ja realitzada, es definirà un pla de creixement operatiu enfocat al teu negoci, amb el suport i assessorament de consultors especialitzats.

 

El procés finalitzarà en una tercera fase (abril 2022-juliol 2022), en la qual es donarà suport a l’execució del pla de creixement amb sessions individuals amb experts en cadascuna de les àrees, sis masterclass i sis casos de best practices.

 

En aquesta primera edició 2021, hi participen 15 empreses del conjunt del territori, que han estat seleccionades entre les 25 pimes que han presentat candidatura distribuïdes territorialment entre les comarques de la Noguera (4), les Garrigues (1), el Pallars Sobirà (2), el Pla d’Urgell (2), el Segrià (10), el Solsonès (1) i l’Urgell (5). La selecció de les empreses s’ha fet en funció de criteris i indicadors sobre el seu potencial de creixement.

 

Es tracta d’un programa finançat per la Diputació de Lleida i PIMEC que permet a les empreses de la demarcació revisar l’estratègia de l’empresa amb experts, per tal de definir un pla de creixement que podrà posar-lo en pràctica a través d’un pla d’acció. Un programa valorat en 5.500 € per empresa, però amb el suport de PIMEC i Diputació de Lleida, l’empresa únicament pagarà 500 €.

 

En aquests moments derivats de la crisi per la pandèmia de la COVID, la supervivència i continuïtat de moltes micro i petites empreses — que són la majoria a la demarcació de Lleida— dependrà en gran mesura de la seva capacitat per adaptar-se als nous reptes que enfronten en aquest cicle econòmic.

 

Aquest programa, que té com un dels objectius prioritaris enfortir el teixit empresarial lleidatà i preparar-lo per aprofitar les oportunitats que apareguin en el futur immediat, forma part de les principals línies d’actuació del Patronat de Promoció Econòmica per al 2022, que inclou consolidar les actuacions vinculades a l’agenda compartida del Pla de Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran i impulsar l’emprenedoria i l’empresa, per tal de donar resposta a les necessitats actuals i que contribueixi a la fixació de la població  i arreli el talent al nostre territori.

 

Un projecte de suport a empreses del conjunt del territori, amb un alt potencial de creixement i què oferirà a les empreses participants un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat, a mida de la seva empresa, i les eines de suport per tal que els plans es puguin materialitzar per ajudar-les a créixer.

 

Lleida, 15 de desembre de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat