III Fira d’Ous d’Euga de Sant Llorenç de Morunys

ORI01_editora_2_4972_0_1

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha destacat el fet es tracti d’una fira en la que hi col•labora tota la vall de Lord. Reñé ha dit que aquest fet dóna consistència al territori perquè d’una banda és una reclam turístic per a tots aquells que no coneixen la zona, i de l’altra perquè consolida el fet de la pertinença a un territori.

La fira no centrarà les seves activitats només al municipi de Sant Llorenç, sinó que abastarà la zona de la vall de Lord. Així, es podran veure activitats com la primera edició de les Olimpíades de pagès de la Vall de Lord a la plaça de La Canal, sopars populars a Guixers, visites guiades pel nucli antic de Sant Llorenç i el monestir, una sortida micològica pels boscos de la Coma i la Pedra, i projeccions de pel•lícules i documentals.

El centre de les activitats estarà ubicat a la plaça de La Canal de Sant Llorenç on s’instal•larà la Fira d’Ous d’Euga i el primer Mercat del Pagès, que es podrà visitar pel casc antic del municipi. Durant la fira –que enguany passa a ser de dos dies- se celebrarà el concurs d’ous d’euga i se sortejaran productes de la terra. L’evolució de la fira l’ha portada a celebrar un o dos actes a fer-ne prop de 15 el 2011. També destaca el fet que hi haurà prop de 50 parades de firaires dedicats al món de l’alimentació i a la pagesia.

D’altra banda, s’han programat activitats destinades als més petits com cercavila de gegants, o el ball de la coca.

Els restaurants de la vall de Lord oferiran aquest cap de setmana menús expressament creats per a l’ocasió.

Lleida, 14 de novembre de 2011
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat