‘Hospital de campanya’ per a l’Aran per atendre accidents amb múltiples víctimes

carretera de vilamòs, presentació del projecte_WEB

Hospital campanya Aran

Dispositiu d’emergències que es prepara en 11 minuts, finançat per la Diputació de Lleida i del qual avui s’ha fet un simulacre, amb presència del president Joan Reñé

Obres a la carretera de Vilamòs per eixamplar aquesta via local en 1,2 quilòmetres. Se signa l’acta de replanteig per a l’inici dels treballs

La Val d’Aran disposa d’un equipament d’emergències que permet habilitar en 11 minuts un dispositiu de salvament i atenció mèdica allà on es produeixi qualsevol accident amb múltiples ferits. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest dimecres al simulacre al Parc de Pompièrs, acompanyat del Síndic d’Aran, Carlos Barrera. Aquest equipament és dels pocs que existeixen a Catalunya i l’Estat espanyol, i l’ha finançat la Diputació de Lleida amb 232.415 euros dins les actuacions que es porten a terme en matèria de salut.

L’equipament que conforma aquesta unitat mòbil de salvament consta d’una ambulància amb suport vital avançat i un vehicle d’actuació sanitària preparat per actuar davant emergències. L’atenció als ferits a la mateixa zona permet traslladar-los directament a d’altres hospitals de fora de la Val, si es dóna el cas. Tant el Síndic d’Aran com el president de la Diputació han destacat la importància d’aquest equipament, que és alhora un exemple de la col·laboració entre ambdues institucions.

En la mateixa visita, Reñé ha signat l’acta de replanteig per a la millora de la carretera LV-5055, al tram de Pont d’Arròs i que porta a Vilamòs. En un traçat de 1,2 km s’inverteixen 704.309 euros per eixamplar la calçada fins a un total de 6 metres. Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Romero Polo, tenen un termini d’execució de 12 mesos i inclouen també la millora del ferm.

L’actuació es farà a l’estiu i s’habilitarà un pas provisional per pistes forestals per garantir la normalitat del trànsit. La LV-5055 és una carretera estreta per on circula un elevat nombre de vehicles, ja que és l’única via de comunicació dels veïns de les poblacions de Vilamòs i Arres.

Durant la visita, Reñé s’ha traslladat fins a la Casa del Senhor d’Arròs, on ha estat rebut per l’alcalde de Vielha, Àlex Moga, i el president de l’EMD d’Arròs e Vila, Juanjo Grijalba. El president ha signat el Llibre d’Honor. Posteriorment, ha visitat l’Ecomuseu de Vilamòs i a la tarda serà rebut a l’Institut Estudis Aranesos.
Els diputats provincials Pau Perdices i Antoni Villas l’acompanyen en la visita institucional a l’Aran.

Val d’Aran, 14 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat