Homenatge acadèmic i ‘amic’ a Josep Vallverdú a l’Institut d’Estudis Catalans per iniciativa de la Diputació de Lleida

ORIfoto_acte_iec_homenatge_a_vallverdu_editora_2_5745_0_1

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha acollit aquest dimarts el segon acte que la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha organitzat en homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú amb motiu del seu 90è aniversari.

Sota la conducció del periodista i membre de l’IEC, Joaquim Maria Puyal, unes 150 persones han omplert la sala Prat de la Riba de l’IEC en un acte "a un amic" i "a un escriptor de país", que se celebra “a l’acadèmia nacional”, tal com s’ha posat de manifest en les diferents intervencions d’aquest reconeixement, que ha consistit en la celebració de la tertúlia ‘La llengua com a eina d’ofici’.

Hi han pres part els membres de la secció filològica de l’IEC, Joan Veny i Gemma Rigau, que han analitzat l’obra de l’escriptor de les Garrigues i, més en concret, l’aportació que aquest ha fet amb la seva producció literària al dialectalisme de la llengua.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, i la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, han assistit a aquest acte, que ha obert el president de l’IEC, Salvador Giner.

Josep Vallverdú ha intervingut a la tertúlia i s’ha definit com "un aprenent de la llengua, com tot escriptor". "Tothom fa ús de la llengua, però l’escriptor se l’estima particularment", ha dit.

El cicle ‘Passeig d’aniversari. Vallverdú al món’ es fa amb l’objectiu de donar a conèixer tant la persona com l’obra de l’escriptor lleidatà amb més d’una quarantena de títols publicats en literatura infantil i juvenil.

Les activitats es faran a Lleida, Barcelona, Tarragona, Girona, Andorra, Ciutadella, Prada de Conflent, Perpinyà, l’Alguer i València fins a desembre de 2013. S’han programat taules rodones, lectures, xerrades, exposicions i un acte central que es farà al mes de juny a l’IEI.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat