Hem invertit 5,2M€ en millora de camins

Vilanova de Banat

Variant Mollerussa Bombers

En aquest mandat, a través del Pla Específic i també del Servei de Vies i Obres

Consells comarcals i ajuntaments comparteixen la necessitat de tenir els camins en bon estat; per al transit agrícola, en molts casos, com accés a nuclis de població, en molts d’altres. La Diputació de Lleida és sensible a aquesta necessitat i ha invertit 5,2M€ en tasques de millora i conservació en els darrers 4 anys.

La conservació i el manteniment de camins s’ha dut a terme a través del servei de vies i obres de la Diputació i, també, mitjançant el Pla Específic, que ha incorporat una partida nova dedicada a la reposició i a la millora d’aquestes vies de pas, dotada en 1M€.

A les comarques de la Plana, un exemple de les actuacions que s’han dut a terme aquest mandat és el vial que connecta la carretera LP-3322 que va de Mollerussa a Bellcaire d’Urgell amb el camí de Vila-sana. Facilita l’accés al Parc de Bombers de Mollerussa des de la carretera que uneix la capital del Pla d’Urgell amb la Noguera.

Al Pirineu, i com actuació recent, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell han millorat el paviment del camí d’Ortedó a Vilanova de Banat (Alt Urgell), una obra que ha estat reivindicada en nombroses ocasions i que ara s’executa.

Territori en xarxa: 824 quilòmetres de connexions

La xarxa de carreteres locals que pertanyen a la Diputació de Lleida suma més de 824 quilòmetres, distribuïts entre 136 carreteres, 8 ponts i una vintena de vies d’accés a poblacions.

La corporació executa anualment una trentena d’intervencions a totes les comarques, tant si són de titularitat municipal com si depenen directament de la Diputació de Lleida amb l’objectiu de garantir la seguretat vial com a prioritat màxima.

Tot i les dificultats del moment, la Diputació de Lleida ha executat una inversió superior als 45 milions d’euros en els darrers quatre anys.

Lleida, 1 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat