Helena Martínez reivindica la paritat en tots els àmbits de la societat per acabar amb les desigualtats de gènere

enveudedona3

enveudedona2

La diputada d’Igualtat ha insistit aquest matí en el programa “Lleida en veu de dona” en la necessitat de seguir incorporant des de totes les institucions, polítiques que posin en valor el paper de la dona en la societat 

Helena Martínez, diputada d’igualtat de la Diputació de Lleida, ha clausurat aquest matí el programa “Lleida en veu de dona” organitzat per ràdio Lleida amb motiu del 8 de març, i el qual ha consistit en tres hores de programació radiofònica protagonitzada només per dones.

En el discurs de clausura, la diputada ha resumit la campanya recent endegada per l’àrea d’igualtat de la Diputació de Lleida, #Guanyemlapartida, la qual vol fomentar la diversitat sexual i de gènere en la societat actual, molt especialment en el món de l’esport.

Martínez ha explicat que des de l’àrea d’igualtat de la Diputació de Lleida, àrea de nova creació, és pretén donar resposta i eines als municipis de la demarcació per a que puguin aplicar polítiques feministes. “Aconseguir que tots els ajuntaments tinguin pla d’igualtat, protocol d’assetjament, crear exposicions pròpies que posin en valor el paper de la dona en la societat, dur a terme accions per afavorir la no discriminació del col·lectiu LGTBIQ, en definitiva, feminitzar i feministitzar la política”, ha dit la diputada.

En aquest sentit, i aprofitant que som a les portes del 8 de març, Martínez ha recordat que és important continuar reivindicant la necessitat de què les dones ocupin espais públics, espais d’opinió i espais de direcció. “Hem d’estar presents en tots els àmbits, no només on es parla de gènere. Estar presents en tots els àmbits de decisió, des d’un punt de vista transversal, i en el que puguem parlar i decidir sobre qualsevol cosa”, apunta Martinez.

La diputada ha recordat que malauradament encara hi ha molta feina a fer per a combatre el masclisme, i que per aconseguir-ho fa falta una paritat en la representació, en una multiplicitat d’esferes, incloent l’esfera política. “Això implica reconèixer l’igual valor de la veu de les dones, com també garantir les condicions materials per que aquesta participació sigui possible”, afirma Martínez

Finalment la diputada ha felicitat a Radio Lleida pel programa “Lleida en veu de dona”, ja que dóna veu i reconeixement a les dones del territori que hi participen.

Lleida, 4 de març de 2020.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat