Helena Martínez recorda que “la lluita feminista també és la lluita per la Pau”

veu de dona 1

veu de dona 2

veu de dona 3

veu de dona 4

La diputada d’Igualtat i Cooperació internacional ha presidit la clausura del programa especial ‘Lleida amb veu de dona’ de Ràdio Lleida que ha tingut lloc al CaixaForum de Lleida sobre diferents experiències de dones al món sanitari, a l’empresa, a la cultura i a l’administració

La diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez, ha estat l’encarregada de la clausura del programa de radio ‘Lleida, amb veu de dona’, celebrat al CaixaForum, i organitzat per Ràdio Lleida, Cadena SER. Ja fa quatre anys que l’emissora organitza aquesta jornada durant el mes de març, un mes en què tots els focus estan posats en el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. Helena Martínez ha recordat les víctimes de la invasió russa a Ucraïna destacant que “cal recordar, més que mai, que la lluita feminista també és la lluita per la Pau”.

Martínez ha iniciat la clausura del programa, acompanyada de la periodista Mercè March. En la seva intervenció, Martínez ha recordat que la primera intervenció que va fer en el programa, ara fa tres anys, va servir per presentar l’Àrea d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida. “En aquesta tercera edició podem posar el retrovisor per mirar enrere i ser aquí amb el convenciment que, tot i quedar molta feina per fer, hem pogut contribuir en la transformació feminista de la demarcació dels pobles i ciutats del nostre territori”.

La diputada ha recordat que la pandèmia ha posat damunt la taula un dels reptes més importants del feminisme, que és el d’incorporar les cures a les polítiques socials i econòmiques. “Les dones dediquen més temps a les tasques domèstiques i la cura de familiars que els homes. El personal de neteja, les infermeres, l’atenció directa de les residències, són professions molt feminitzades i justament, les més precarietzades”. Per aquesta raó, la diputada ha demanat un canvi de paradigma de l’economia, posar en valor els plantejaments de l’economia feminista i eradicar la bretxa salarial.

Martínez també ha destacat que en l’actual context de guerra, la lluita feminista també és sinònim de lluita per la pau. “La lluita feminista ha de ser la lluita antiracista, ecologista, anticlassista i transinclusiva, que serveixi per eradicar un sistema que perpetua desigualtats i les violències entre les persones”. La diputada ha finalitzat la seva intervenció demanant més diàleg, cooperació, solidaritat, empatia i tot allò que té a veure amb els valors feministes “i aquests valors ens han de servir per lluitar contra les discriminacions que patim les dones i per l’assoliment d’un món que garanteixi la llibertat, integritat i dignitat de totes les persones que l’habiten”.

La jornada radiofònica ha aplegat una vintena de dones que han explicat les seves experiències professionals i el seu testimoni vital, en un programa especial radiofònic de quasi quatre hores de durada, l’objectiu principal del qual és el de fer conèixer i reconèixer l’aportació que fan les dones de les terres de Lleida i des de Lleida a la societat.

Lleida, 25 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat