Helena Martínez posa en valor la feina dels treballadors socials en la inauguració de la jornada ‘Converses des del treball social’

Jornada_Treball_Social01

Jornada_Treball_Social03

Destaca el seu paper com a “agents de cohesió social i promotors de benestar físic, social i psíquic”, i defensa que la Diputació de Lleida “creu en la inversió en treball social com un inversió en benestar”

Organitzada pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, i la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, la sessió ha dut per nom ‘El compromís de cuidar-nos les unes a les altres’

La diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez, ha participat aquest dimecres en l’acte d’inauguració de la jornada ‘Converses des del treball social’, una acte que s’ha celebrat a l’Auditori del Centre de cultures Transfronterer del Campus de Cappont, a Lleida.

La jornada ha dut per títol ‘El compromís de cuidar-nos les unes a les altres’ i ha estat organitzat per la delegació a Lleida del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, i la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. A més d’Helena Martínez, hi han intervingut M. Pau Cornadó, degana de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, i Núria Trepat, vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

En la seva intervenció, Helena Martínez ha aprofitat per posar en valor la tasca dels treballadors socials, més encara “en un moment històric com l’actual”, en què “els valors col·lectius queden relegats a un segon pla”. La diputada ha remarcat que, en aquest context, la feina dels treballadors socials és clau com a “agents de cohesió social i veritables promotors de benestar físic, social i psíquic, ja que donen resposta a persones que requereixen una atenció especial”. És per això, ha dit Martínez, que la Diputació de Lleida “creu en la inversió en treball social com un inversió en benestar”.

En acabar l’acte inaugural, els assistents han pogut gaudir d’una conferència de Joan Subirats, catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en governament, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques, que ha parlat sobre ‘Vincles socials, vincles de ciutadania’.

Durant el matí també s’han programats diferents taules d’experiències. La primera ha tractat sobre ‘Intervenció en lluita contra l’estigma en salut mental a la província de Lleida’, amb Mercè Torrentallé, activista, presidenta d’ASM La Noguera i membre de la Junta de la Federació de Salut Mental Catalunya, i Marta Burgell, tècnica de Salut Mental Catalunya Terres de Lleida.

Més tard, l’eix de la taula ha estat ‘Intervenció comunitària des del Pla comunitari del barri de la Mariola de l’Ajuntament de Lleida’, amb Raquel Puértolas i Vanesa Vilas, tècniques de serveis bàsics d’atenció social del barri de la Mariola de Lleida.

Les sessions s’han tancat amb una darrera taula dedicada a la ‘Campanya “Tracta’m bé” de promoció dels bons tractes envers les persones grans. Consell Comarcal del Solsonès’, en què hi han intervingut Maribel Bella, tècnica del SIAD del Solsonès, i Sònia Pallarès, educadora dels serveis socials bàsics d’aquesta comarca, tot plegat moderat per Irene Gardeñes, treballadora social i vocal a la junta del TSCAT per la Delegació de Lleida.

La jornada acabarà aquesta tarda (17.00 hores) amb un ‘Cafè i conversa’ al Cafè del Teatre de l’Escorxador, al voltant del treball social, i amb una cloenda musical amb Xillona.

 

 

Lleida, 11 de març de 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat