Helena Martínez ha agraït la contribució de les dones al desenvolupament del territori  en els entorns rurals

donarural1

donarural2

donarural3

donarural4

La diputada assenyala que l’objectiu principal de la Diputació de Lleida és el de garantir que totes les persones gaudeixin de les mateixes oportunitats, amb la finalitat de no perpetuar més un greuge que han patit determinades zones de la demarcació.

Ho ha dit al monument al pagès i la pagesa, en l’acte de lectura del Manifest de les Dones de l’Horta de Lleida amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals.

La diputada d’igualtat Helena Martínez ha assistit avui a l’acte de lectura del Manifest de la Festa de les Dones de l’Horta de Lleida i ofrena de productes de l’Horta de Lleida, que ha tingut lloc al monument al pagès i la pagesa de la plaça dels Pagesos de Lleida, en motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones Rurals.

L’acte ha comptat amb les intervencions de la tinent d’alcalde de la Paeria, Sandra Castro; la representant del grup de dones de la comissió de l’Horta de la FAVLL, Dolors Comes; de la directora dels  Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Lleida, Eugènia Puig-gros i  d’Anna Aragonès, presidenta de l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida, a més d’Helena Martínez.

En la seva intervenció, Martínez ha recordat que Lleida  és una terra d’oportunitats “i no ho diem com un eslògan, sinó perquè estem convençudes que aquestes oportunitats hi són, existeixen, i els hi hem de donar visibilitat per reduir el greuge que històricament ha patit aquest territori”, i ha remarcat que des de la Diputació de Lleida s’ha engegat la maquinaria per destinar recursos a revertir aquestes diferencies a tots els nivells.

La diputada també ha fet referència a la seva àrea, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, creada el 2019. “Des de llavors no hem parat d’augmentar els nostres recursos, multiplicant-los quatre cops, per tal de seguir impulsant polítiques que generin oportunitats per a les dones del territori. Perquè ens agraden les reivindicacions, però aquestes han d’anar sempre acompanyades d’accions clares i decidides per aconseguir els nostres objectius”.

Helena Martínez ha finalitzat la seva intervenció commemorant les dones rurals i a totes les dones que sostenen la vida des d’altres dedicacions professionals en les zones no urbanes. “Un dia per reivindicar totes les dones que viuen en zones no urbanes a Catalunya, un dia per recordar que la contribució que fan tan a nivell econòmic, social i cultural és essencial per fer bategar els seus pobles i el nostre país”.

L’acte ha finalitzat amb la lectura del manifest a càrrec d’Anna Aragonès, presidenta de l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida.

Lleida, 15 d’octubre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat