GSS adjudica les obres de remodelació de la Unitat de Demències de l’Hospital de Santa Maria finançades per la Diputació de Lleida

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Aquestes obres, juntament amb les de reforma de les consultes externes de l’Hospital de Santa Maria, estan subvencionades amb un import total de 1,5 milions d’euros

L’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) que gestiona l’Hospital de Santa Maria de Lleida (HSM) ha adjudicat les obres de remodelació de l’edifici de la comunitat religiosa de l’HSM per convertir-lo en la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Demències. Les obres, licitades per un import de 1.263.407,85 euros, han estat adjudicades a l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras, per un import de 912.583,21 euros, la qual cosa suposa una disminució del 27 per cent aproximadament respecte a l’import de licitació incial.

Aquestes obres, juntament amb les de reforma de les consultes externes de l’Hospital de Santa Maria, estan subvencionades íntegrament per la Diputació de Lleida amb un import total de 1,5 milions d’euros.

L’oferta aporta millores substancials al projecte inicial i té un termini d’execució de 8 mesos aproximadament. A més, per al desenvolupament de l’obra, el projecte preveu una sèrie de mesures dirigides a reduir l’afectació a l’activitat del recinte, mobilitat, sorolls i pols, entre altres.

La nova unitat de referència per al tractament i diagnòstic dels trastorns cognitius i demències es farà mitjançant la remodelació de l’edifici de l’antiga comunitat religiosa. En total, disposarà d’una superfície de 665 metres quadrats construïts, que inclouran despatxos d’infermeria i teràpia ocupacional, quatre consultes, una àrea de neurorehabilitació, una habitació d’atenció especial, dos sales d’espera, una zona de recepció i administració, una capella, sala de reunions, magatzems, serveis adaptats i bany geriàtric. El gerent de Gestió de Serveis Sanitaris, Jaume Capdevila, ha indicat que el principal objectiu d’aquesta unitat, que triplicarà l’espai disponible actualment, és fer un tractament integral a les persones amb aquestes patologies i donar suport als equips d’atenció primària.

La reforma de l’àrea de consultes externes es farà amb la modificació de la distribució existent. L’àrea administrativa se separarà dels dispositius clínics i se situarà a la planta 0 de l’ala est de l’hospital. D’aquesta forma, l’espai que deixi l’àrea administrativa permetrà afegir 10 consultes externes més.

Lleida, 30 de maig de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat