Gran interès per la visita guiada al Palau de la Diputació amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Visita_Palau_01

Visita_Palau_02

Va tenir lloc el passat dia 7 d’octubre amb 38 inscrits, i amb la intenció d’apropar a la ciutadania la riquesa i la diversitat cultural patrimonial de la seu de la institució provincial

 

El Palau de la Diputació de Lleida va obrir les portes el passat dia 7 d’octubre amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya, que van tenir lloc a tot Catalunya entre els dies 7 i 9 d’octubre i que complien la 31a edició de la seva celebració.

 

En total, es van inscriure 38 persones per fer la visita guiada del Palau de la Diputació, una iniciativa que  es repeteix cada any i que serveix per apropar a la ciutadania la riquesa i la diversitat cultural patrimonial que alberga la seu de la institució provincial.

 

Els visitants van poder fer el recorregut per l’edifici del Palau, obra de Celestí Campmany, que va ser construït sobre l’antic hospici de la ciutat (1795). Tal com va explicar la responsable de la Secció d’Arqueologia de la Diputació, Maria Pilar Vázquez, al seu soterrani es conserven restes de les antigues adoberies medievals.

 

Els visitants també van gaudir de l’impressionant treball de forja del balcó del Serraller del 1761; les pintures de Jaume Minguell al primer tram de les escales i de Josep Minguell al segon, o la Sala Viladrich i el Saló de Plens, amb les vidrieres dels balcons que s’obren al carrer de la baixada de l’Audiència i presidit pel mural del pintor Víctor Pérez Pallarès.

 

 

Lleida, 11 d’octubre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat