GlobaLleida renova els membres del Comitè Executiu i del Consell General

GlobaLleida02

GlobaLleida03

Joan Talarn, com a president de la Diputació de Lleida, patrona del consorci, forma part del Comitè Executiu

 

Les trobades han servit per passar balanç del 2019 i presentar noves propostes de cara al 2020

 

Paral·lelament, el diputat Carles Gibert ha participat a la Jornada Connecta Lleida&Bussines 2019

 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en la reunió del comitè executiu de GlobaLleida i en la posterior reunió del Consell General del consorci, que s’han celebrat al Palau de Congressos La Llotja de Lleida.

 

Durant les reunions, s’ha aprovat la renovació dels nous membres de l’entitat i s’han presentat el balanç del 2019 i les noves propostes per al 2020. Pel que fa a la reunió del Comitè Executiu i Consell General, s’ha aprovat la renovació dels nous membres al capdavant de l’entitat, amb Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida, Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, i Carles Giribet, President de la Cambra de Comerç de Tàrrega.

 

Al llarg de la trobada, també s’ha presentat el balanç del 2019, així com les iniciatives que tindran continuïtat al 2020, com són els projectes estratègics amb foment de la innovació i les xarxes de proximitat per al teixit productiu de la província de Lleida en l’àmbit de la producció de proteïnes per l’alimentació, el comerç de proximitat i la dinamització del Cluster de l’Oli de Catalunya i, en la què, els nous patrons de l’entitat han coincidit en destacar la importància de la tasca que el consorci porta a terme en el suport al foment, la creació, creixement i internacionalització de noves empreses, amb l’objectiu de potenciar l’economia del territori.

 

En aquest sentit, Joan Talarn ha volgut fer incidència en el paper important que juga GlobalLleida “per al territori com a eina de dinamització econòmica i de suport a l’emprenedoria i a l’ocupació”, i ha assenyalat que la trobada d’avui ha estat un primer contacte de cara a properes reunions que han de servir per planificar un futur en què s’hauran de tenir en compte “unes perspectives econòmiques de territori i de país que cal posar en comú”.

 

Pel que fa al balanç d’activitat, en els últims deu mesos, a través dels serveis i programes que ofereix GlobaLleida s’ha facilitat la creació de 60 noves empreses i la continuïtat de 25 més a través del programa Reempresa. En total, 85 noves empreses que han generat una ocupació directa de 162 nous llocs de treball i una inversió induïda de 2.019.449€. Així mateix, mitjançant les rondes de finançament organitzades durant el primer semestre de 2019, 22 empreses han sol·licitat finançament per valor de 1.080.000€. En els programes de creixement empresarial han participat un total de 21 empreses. 

 

En les activitats de formació proposades en el Catàleg EmForma hi han participat 1.586 persones, i en les activitats adreçades a alumnes i professors incloses en el Programa E2 Escola d’Emprenedors pel foment de l’emprenedoria, la participació ha estat de 2.742 alumnes i professors, el que suposa la participació d’un total de 4.328 persones en les 207 activitats formatives proposades per GLOBALLEIDA.

 

Pel què fa a les dades globals, de 2014 a octubre de 2019, aquest consorci, a través dels seus programes i serveis, ha assessorat a 5.260 persones i ha contribuït a la creació de 675 noves empreses que han generat 1.128 llocs de treball directes, amb una inversió estimada en 9.389.919,37€.

 

En quant a les activitats formatives que ofereix GlobaLleida, tant amb el programa EmForma com amb el programa E2 Escola d’Emprenedors, en el mateix període, s’han impartit 1.382 activitats on hi han participat 27.833 persones. 

 

Paral·lelament, i també a La Llotja, s’ha celebrat la 3a edició de la Jornada Connecta Lleida&Business 2019, emmarcada dins els programes de creixement empresarial de GlobaLleida, que agrupen des d’autònoms i micropimes, a pimes o startup’s. En aquesta cita hi ha participat el diputat Carles Gibert.

 

Aquesta jornada empresarial tenia com a objectiu generar la dinàmica i el context que permeti al teixit empresarial lleidatà en general, i a les empreses participants en els seus programes en particular, millorar les seves oportunitats de negoci.

 

La primera part de la Jornada ha estat dedicada a la sessió de Networking empresarial titulada ‘Connecta, Contacta, Coopera’, dinamitzada per Òscar Becerril, expert en coaching en l’entorn laboral, i ha reunit una trentena d’empreses i una ponència oberta al públic sota el títol ‘Com transformar la comunicació i el teu negoci a l’era digital’, a càrrec de Jordi Urbea, Senior Vice President d’Ogilvy a Espanya i CEO d’Ogilvy Barcelona.

 

 

 

Lleida, 4 de novembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat