Girona, nou escenari del cicle ‘Passeig d’aniversari. Vallverdú al món’

ORIdsc02659_editora_2_5855_0_1

La Diputació de Lleida, a través de l’IEI, ha portat el cicle ‘Passeig d’aniversari. Vallverdú al món’ a la ciutat de Girona, on aquest divendres ha tingut lloc una taula rodona dedicada a l’escriptor sota el títol ‘L’assaig i la literatura del jo’.

L’acte, que ha tingut lloc al Saló de descans del Teatre Girona, ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol i les intervencions del filòleg i traductor, Joaquim Molas; de l’escriptor i historiador, Josep Murgades, i de la periodista Mònica Terribas; i Carles Puigdemon, alcalde de Girona.

Aquesta sèrie d’actes, que han estat batejats amb el nom de ‘Passeig d’aniversari. Vallverdú al món’, volen commemorar la celebració dels 90 anys de l’escriptor Josep Vallverdú (el dia 9 de juliol), a través d’un ‘passeig’ al llarg de tot l’any que suposa un reconeixement a la seva obra.

Un dels objectius principals d’aquest ‘passeig’ és, sobretot, deixar d’encasellar la literatura a una adscripció territorial. Aquestes activitats que es desenvolupen al llarg de l’any permetran donar a conèixer l’obra de Josep Vallverdú en territoris on encara no és conegut.

Per això, s’ha buscat la complicitat de territoris com l’Alguer, Perpinyà i Andorra a part de Barcelona, Tarragona, Lleida o com avui a Girona per visualitzar la figura de Vallverdú com un dels millors escriptors en llengua catalana.

La programació d’aquests passeig mantindrà activitats fins el proper mes de desembre.

Lleida, 26 d’abril de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat