Fulleda presenta una tercera edició de la ‘Marxa Heroica’ amb nous recorreguts i per una pràctica esportiva sostenible

Se celebrarà aquest diumenge, 3 de març, en les distàncies de 30, 18 i 10 quilòmetres no competitives

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la III Marxa Heroica de Fulleda, que tindrà lloc el 3 de març, en les distàncies de 10, 18 i 30 quilòmetres en aquest municipi garriguenc. La presentació ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Fulleda, Jordi Arbós; la representant de Boira Experience, Irene Barón, i el responsable de Comunicació, José Miguel Zubieta.

La cursa –no competitiva- compta amb l’organització de l’Ajuntament de Fulleda i Boira Experience, i la col·laboració de la Diputació de Lleida i ‘Ara Lleida’, i està plantejada de manera que serveixi com a plataforma perquè els participants facin una descoberta d’un municipi que no arriba als 90 habitants, però que té un potencial quant al paisatge molt potent, tal com ha explicat Francesc Sabanés.

En aquest mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde de Fulleda, que ha volgut diferenciar aquesta marxa d’altres curses que s’organitzen pel territori, perquè aquesta es pot fer corrent i caminant i posa un èmfasi especial en la descoberta de la flora i la fauna de la zona. Així, ha explicat que cada any l’organització intenta variar trams del recorregut per fer-la atractiva per a tothom i que aquells que ja l’han feta una vegada, tinguin la inquietud de repetir.

En aquesta línia s’ha manifestat Irene Barón que, des de la vessant organitzativa, ha confirmat que hi haurà nous recorreguts que facin més atractiva la cursa, i que els objectius són potenciar, dinamitzar i donar a conèixer Fulleda, fomentar els hàbits naturals, el respecte al medi ambient i el coneixement dels productes locals.

El recorregut –que comptarà amb prop de 400 participants- discorrerà per espais naturals de Ponent, estant programada la sortida de la marxa de 30 quilòmetres a les 8 del matí; i els recorreguts de 18 i 10 quilòmetres, a les 9 del matí.

Respecte de la duresa del recorregut, el desnivell de la marxa llarga és de 800 metres, per la qual cosa, des de l’organització, s’ha demanat una certa preparació física per aquells que s’hagin decidit per aquest recorregut. En els altres recorreguts el desnivell és de 300 metres aproximadament.

Com a element significatiu, enguany es lliurarà un detall als participants, consistent en una petita bossa d’ametlles amb closca.

Per a més informació, es pot accedir als webs: www.marxaheroica.cat o www.boiraexperience.cat/marxaheroica
Lleida, 26 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat