Format virtual per a la sisena Fira de l’Oli de la primera premsada de la Granadella

Fira_oli_Granadella_01

Fira_oli_Granadella_03

Fira_oli_Granadella_02

Se celebrarà entre els dies 12 i 15 de novembre i s’hi commemorarà, entre altres, el centenari de la Cooperativa de la Granadella

 

El diputat Ramon Cónsola, acompanyat de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, i el president de la Cooperativa de la Granadella, Ramon Barrull, han presentat aquest dilluns, a la sala de premsa de la Diputació, la sisena edició de la Fira de l’Oli de la primera premsada que se celebrarà, de forma virtual, entre els dies 12 i 15 de novembre.

 

L’organització ha previst activitats com el premi ’Primera premsada 2020’, que enguany recaurà en Josep Maria Audí, nascut al Baix Ebre i garriguenc d’adopció, que és llicenciat en Ciències Químiques; professor del CFGM d’olis i vins de l’INS de les Borges Blanques, membre del Panell de Tast d’Olis Verges d’Oliva del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i col·laborador del Museu i Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya com a dinamitzador del Club de tast d’oli.

 

L’acte es realitzarà de manera virtual dissabte 14 de novembre a les 18.00 hores. Audí també farà un tast guiat de l’oli nou –amb inscripció prèvia a: www.bit.ly/tast_primerapremsada2020–, que es podrà adquirir prèviament al web de la Cooperativa de la Granadella, i donarà a conèixer les característiques organolèptiques de l’oli d’oliva verge extra d’aquesta collita.

 

També s’han previst activitats com l’apadrinament de l’oli nou, el diumenge 15 de novembre, a les 12.00 hores, a càrrec de la instagramer Teresa Sanfeliu i l’explicació en una transmissió de vídeo a través del perfil d’Instagram: www.instagram.com/teresamchef8, d’una recepta amb l’oli verge extra d’aquesta collita.

 

Justament parlant de la collita d’enguany, Ramon Barrull l’ha considerada d’altíssima qualitat i ha explicat que la producció serà similar a la de l’any anterior.

 

Una de les jornades tècniques virtuals comptarà amb la participació de la sommelier i xef experta en gastronomia de l’oli Teresa Freixa, mentre que l’altra jornada serà a càrrec de la nutricionista Antonieta Barahona.

 

Està prevista també la celebració del centenari de la Cooperativa que es va fundar el 1920, impulsada per la Mancomunitat de Catalunya. La seva arquitectura és d’estil noucentista i se’n conserven la façana i el molí d’oli originals, el qual es va museïtzar i és visitable. El seu president, Ramon Barrull, explicarà en un vídeo, que es penjarà el dissabte al migdia, les activitats que l’entitat te previst realitzar amb motiu del centenari.

 

Una de les novetats d’aquest any serà l’activitat “Troba el tresor”. Durant els quatre dies del certamen a les xarxes socials de l’organització es publicaran pistes de llocs on es trobaran amagats vals amb obsequis i descomptes. Els vals seran bescanviables a l’Agrobotiga de la Cooperativa de la Granadella.

 

Una altra activitat que s’ha programat és, el dissabte 14 de novembre al matí, la publicació d’un vídeo amb una visita virtual al Museu de l’Oli de Catalunya de la Granadella.

 

Ramon Cónsola ha felicitat els organitzadors per tirar endavant la fira malgrat les circumstàncies adverses que genera la pandèmia i ha recordat que la Diputació compta amb una línia d’ajuts per a fires, amb la qual es pretén que aquest producte de proximitat arribi a tothom.

 

Elena Llauradó ha destacat que, malgrat que la fira sigui virtual, es pretén que tingui un alt seguiment i, per aconseguir-ho, totes les activitats es podran seguir a través de diverses plataformes. A més, ha recordat que durant els quatre dies de l’esdeveniment se sortejaran lots amb productes Degustus entre tots els participants.

 

Els dies del certamen, i amb motiu de centenari de la Cooperativa, hi haurà portes obertes, amb aforament limitat i grups reduïts, al Museu de l’Oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella.

 

Es podran seguir els actes virtuals mitjançant l’enllaç:  http://bit.ly/6aFira1aPremsada

 

Degut a la pandèmia, s’han suspès algunes activitats clàssiques presencials com el Concurs de Gravat Ràpid i “Happening” artístic, i la Cursa i marxa “La Primera Premsada”.

 

La benvinguda anirà a càrrec de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, i la cloenda del certamen estarà presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà.

 

 

Lleida, 9 de novembre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat