FiraTàrrega: projecció de Catalunya al món. Comença la 33ena edició

ORIrene_a_la_inauguracio_de_firatarrega_editora_2_6068_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la projecció internacional que FiraTàrrega dóna a Catalunya perquè “permet mostrar-nos al món a partir d’una cosa que sempre ens ha caracteritzat: l’acció cultural com a tret distintiu, que ens identifica com a país”.

Reñé ho ha dit en l’acte d’inauguració de la 33ena edició, que ha anat a càrrec del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. “FiraTàrrega és també una expressió genuïna de la nostra manera de ser, una altra Via Catalana adreçada al món de la cultura i de les arts escèniques”, ha conclòs.

La col·laboració de la Diputació de Lleida amb FiraTàrrega és de 141.000 euros i la voluntat “és de continuar promocionant, des de les plataformes d’ajut i de difusió que ofereix l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) la realitat teatral de Ponent a FiraTàrrega i arreu”, segons ha indicat Reñé.

La institució forma part del patronat de la Fira per impulsar la programació cultural, en especial, d’aquelles companyies i formacions lleidatanes perquè “la cultura és una eina de progrés social, que incentiva la capacitat creadora i el talent local i que genera ocupació i aporta recursos al món local”, segons Reñé.

Per aquest motiu, en aquest edició, la Diputació de Lleida també ha impulsat el programa de programadors locals per incentivar els ajuntaments a conèixer l’oferta que presentarà FiraTàrrega del 5 al 8 de setembre. La corporació se’n fa càrrec del cost de les acreditacions per facilitar els programadors municipals i comarcals l’accés als espais professionals del certamen.

La iniciativa ha estat un èxit de participació. S’han inscrit 57 programadors locals, que el president Joan Reñé, i l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Patronat de FiraTàrrega, Rosa Maria Perelló, saludaran aquest divendres.

Lleida, 5 de setembre de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat