FiraTàrrega 2014: aposta per un referent de país

ORIfiratarrega_2014_vr_editora_2_6472_0_1

La Diputació aposta un any més per la promoció de l’activitat cultural a FiraTàrrega 2014

La Diputació de Lleida manté un any més la seva aposta per FiraTàrrega amb una aportació de 120.000 euros i la posada en marxa d’una acció de suport als programadors de les comarques lleidatanes per impulsar la contractació escènica professional a la demarcació durant FiraTàrrega 2014.

La corporació lleidatana és membre del Patronat de FiraTàrrega des del moment de la seva constitució amb l’objectiu de donar suport a aquest esdeveniment de projecció internacional, que ha presentat les seves novetats aquest dilluns en roda de premsa.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; la diputada Josefina Bernades; el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran; i el gerent de la Fira, Oriol Martí. Perelló i Bernades han destacat el caràcter de referent que té el certamen i l’aposta de la Diputació per mantenir l’aportació a l’esdeveniment en les mateixes condicions que els anys anteriors.

La programació de FiraTàrrega, que se celebrarà de l’11 al 14 de setembre, comptarà amb 81 propostes: 52 al programa oficial –de les quals 26 són estrenes absolutes- i 29 al programa empresa de FiraTàrrega. La participació d’un total de 80 companyies –37 procedents de Catalunya, 22 de la resta de l’estat i 21 d’internacionals- omplirà la ciutat de Tàrrega de teatre, dansa, circ i música.

Josefina Bernades ha recordat que “des de la Diputació hem apostat sempre pel teatre i hem demostrat el nostre compromís donant sempre, amb crisi o sense, el recolzament necessari. Així mateix, sabem que és una fira que va a més, per la qual cosa també hem fet tot el necessari perquè les companyies de Lleida també hi participin”.

En aquesta 34a edició, FiraTàrrega dóna un pas endavant amb la producció de l’espectacle inaugural, que se celebrarà el divendres 12 a la tarda, però que s’estrenarà a Barcelona el dimecres dia 10 dins dels actes del Tricentenari. “La ira dels peixos’ és una proposta de carrer que canta a la diversitat cultural i reivindica el dret a sobreviure dels pobles, nacions i cultures amenaçades del món”, ha explicat Oriol Martí.

El fet d’assumir aquest acte central ha “creat molts vincles entre FiraTàrrega i diverses associacions, empreses i gent de la ciutat” un dels reptes que el govern de Rosa Maria Perelló s’havia marcat ara fa quatre anys amb la seva entrada a l’ajuntament. “El nostre compromís ha estat y serà que la cultura arribi a quanta més gent millor, per la qual cosa continuarem recolzant aquest esdeveniment que situa la localitat de Tàrrega com a capital de les arts escèniques del món durant quatre dies”, ha manifestat l’alcaldessa de la capital de l’Urgell.

Impuls a la contractació escènica professional

La Diputació de Lleida i FiraTàrrega uneixen de nou esforços, per segon any consecutiu, per facilitar els ajuntaments que coneguin més a fons l’oferta escènica a nivell general i la lleidatana en particular.

Amb aquesta acció, la corporació es fa càrrec del cost de les acreditacions dels programadors municipals que s’adhereixin a aquesta iniciativa abans del 5 de setembre, amb l’objectiu que puguin accedir als espais que la Fira posa a disposició dels professionals i que la quota no sigui un impediment per la seva presència al certamen.

D’aquesta forma, es dóna la possibilitat als ajuntaments d’accedir des de la vessant professional a la gran oferta escènica que reuneix FiraTàrrega, facilitant trobades entre professionals i la dinamització cultural del territori.

FiraTàrrega aposta per la nova creació, la multiplicitat de llenguatges i els vincles amb la ciutat; explotant al màxim totes les possibilitats de l’espai públic, descobrint noves ubicacions i implicant més que mai la ciutadania, els professionals i les companyies.

Tàrrega, 1 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat