La Fira de la Mel de Riner arriba a la segona edició amb un increment d’expositors

Fira_mel_Riner_002_SLI

Presentació de la Fira de la Mel de Riner

 

Han augmentat de 20 a 30 els expositors de productes relacionats amb la mel

El municipi solsonenc de Riner celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’abril la segona edició de la Fira de la Mel, que aquest any compta amb un considerable  increment del nombre d’expositors passant de 20 a 30.

Aquesta fira, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, està centrada en la promoció de la mel, un producte natural propi d’aquesta comarca on per tradició sempre hi ha hagut molts elaboradors. L’Ajuntament de Riner organitza aquesta fira al Santuari i al Claustre del Monestir del Miracle amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni i la gastronomia de Riner a través d’aquest producte de qualitat.

La Diputacio de Lleida ha acollit aquest dimarts la roda de premsa de presentació de la nova edició de la Fira de la Mel i ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre; de l’alcalde de Riner, Joan Solà, i del regidor responsable de la fira, Carles Feixas.

El vicepresident quart, Jordi Latorre, ha agraït als veïns i productors de Riner la feina de promoure l’elaboració artesanal de la mel i promocionar el territori aportant dinamisme econòmic i gastronòmic.

L’alcalde de Riner, Joan Solà, ha explicat que l’any passat van rebre la visita de 1.500 persones i que aquest any confien superar aquesta xifra, ja que han introduït alguns canvis com la I Jornada de la mel, que dissabte a la tarda comptarà amb la presència especialistes que oferiran una conferencia i activitats paral·leles.

El veterinari ADS Apícola, Lluís Palomera, parlarà sobre  “La vida de les abelles” i el membre d’Apistòria, Joan Maria Llorens, oferirà una xerrada sobre “El patrimoni apícola al territori català”. A més, s’organitzarà un taller de dibuixos sobre el món apícola amb la tècnica de la cera fosa, a càrrec de Magaly Castañeda, així com un tast de diferents tipus de mels elaborades a Catalunya. La cloenda de la jornada serà a càrrec del director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins.

Diumenge se celebrarà la fira pròpiament dita amb tastets de mel, tallers infantils d’elaboració d’espelmes, demostració de com es feien les arnes de canya, degustació de tapes elaborades amb mel o tallers de fumadors (els aparells on es fa cremar un combustible per a amansir les abelles i manipular-les amb comoditat).

Al marge de la fira, els restaurants Sant Ponç, Villaró del Bosc, del Miracle i Forn de Su oferiran un menú especial amb mel com a protagonista els caps de setmana del 25 de març al 9 d’abril.

Lleida, 28 de març de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat