Fira Gust acosta els productes de qualitat i de proximitat amb el suport de la Diputació

FIRA GUST-4

FIRA GUST-3

FIRA GUST-1

El certamen se celebrarà aquest dissabte i inclourà tallers, degustacions, concursos i exposicions en una jornada que espera uns 2.500 visitants

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la tercera edició de Fira Gust, un certamen que se celebrarà aquest dissabte, 6 de juny, al Pont de Suert i que espera uns 2.500 visitants. L’acte ha comptat amb la presència del diputat Xavier Pont, del regidor en funcions de l’Ajuntament del Pont de Suert, José Antonio Troguet, i de José Cazorla i José Luis Porté, president i vicepresident de l’Associació d’Artesans del Gust.

Fira Gust és un esdeveniment comercial i gastronòmic, dinàmic i participatiu, protagonitzat pels productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat, per tal d’impulsar la seva comercialització i promoure’n el seu consum. Alhora, també pretén dinamitzar el Pont de Suert i la Ribagorça i impulsar-ne la seva activitat econòmica, mitjançant la realització d’accions paral·leles que permetin la difusió de la riquesa gastronòmica i la promoció de la cuina tradicional d’aquest territori. Enguany, l’eix vertebrador al qual està dedicada la fira és el corder.

En la seva intervenció, Xavier Pont ha destacat que la fira “és un esdeveniment de promoció de productes de proximitat i que inclou activitats i tallers diferents, a més de permetre donar sortida als productes artesans produïts al territori, un fet que avui en dia la gent valora moltíssim”, fet pel qual la fira “compta amb tot el suport de la Diputació de Lleida”.

El certamen s’articula en tres àrees: la comercial, la tècnica i la de restauració. Entre els actes previstos, tots per al dissabte, des de les 10 del matí i fins al vespre, en diferents espais del Pont de Suert, destaquen la mostra i mercat de productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat; un concurs de recol·lecció de bolets; una degustació de cerveses artesanes a càrrec de Vàndals Cervesers; l’exposició “Transhumàncies del segle XXI”, d’Eli Nadal, Juan Ramón Iglesias i Ferran Estrada; una xerrada sobre la transhumància a càrrec de Cristian Fondevila, doctor per la UdL; el taller “Als orígens del gust”, a càrrec d’Slow Food Ribagorza; i tallers de cuina infantil amb la fruita i el corder com a protagonistes, entre d’altres activitats.

Fira Gust està organitzada per l’Ajuntament del Pont de Suert i Artesans del Gust amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Departament d’Agricultura i Bantierra.

Lleida, 2 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat