Finalització de les obres per a la construcció d’un edifici de serveis a Preixana

Edifici-serveis_Preixana_01

Edifici-serveis_Preixana_02

Una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Preixana i els fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 47.413,45 €

 

Comptarà amb un espai que millorarà les dotacions al voltant de l’ermita de la Mare de Déu de Montalbà i el parc de l’entorn

 

Amb la finalització de les obres efectuades, el municipi de Preixana ja compta amb el nou edifici de serveis al voltant de l’ermita de la Mare de Déu de Montalbà i el parc de l’entorn.

 

Amb aquest edifici de serveis de planta baixa que es planteja aïllat i separat respecte de l’ermita i altres construccions existents, es milloren les dotacions d’aquest indret per a les trobades, aplecs i concentracions que s’efectuen al llarg de l’any en aquest àmbit simbòlic per a la població.

 

Una actuació que ha consistit en la construcció d’un edifici de planta baixa d’escassa complexitat constructiva i de superfície inferior a 50 m2. Es troba estructurat en zona d’accés-vestíbul que actua alhora com a tallavents i sectoritza el bany respecte de la sala principal.

 

Al voltant de l’ermita de la mare de Déu de Montalbà, situada dalt d’un turó, s’ha bastit un nou parc, plantat d’una magnífica pineda i equipat amb taules i bancs de pedra. També hi ha una pista per realitzar-hi activitats culturals i esportives, fogons, fonts i un ampli aparcament. L’any 1962 es va constituir el Patronat de la Nostra Senyora de Montalbà, que s’encarrega de l’embelliment i el manteniment de l’ermita i el parc de l’entorn.

 

També des del 1971, cada dilluns de Pasqua s’hi celebra un aplec sardanista i, els pobles de la vora i d’arreu de les contrades catalanes s’hi apleguen per menjar-hi la tradicional Mona de Pasqua.

 

Aquesta obra inclosa, en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, és una actuació cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Preixana, amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 47.413,45 €.

 

Lleida, 23 de juny de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat