Finalitza la restauració dels forns de calç i diferents elements patrimonials de Tarrés

Forns_Tarrés_01

Forns_Tarrés_02

L’actuació ha comptat amb un pressupost de 93.170 €, està cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, i per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tarrés dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’

 

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha finalitzat aquest mes de juny les obres de restauració de quinze forns de calç, una cabana de volta de pedra seca, una font de pedra i tres marges, tots ells inclosos a la Ruta de la Calç de Tarrés, dins del projecte “Ponent Actiu”.

Tarrés té la concentració de forns de calç més alta de Catalunya i des de l’any 2003 té un recorregut senyalitzat de 13 km que permet visitar la majoria dels forns del municipi.

Els forns que s’han restaurat són els més atractius de la ruta i són els que presentaven un estat de conservació més deficient. La cabana de volta es trobava en molt mal estat de conservació i parcialment ensorrada. Dins les actuacions previstes també s’han restaurat les dues piques existents de la font de Sant Isidre, s’ha netejat i desbrossat la vegetació, i s’ha refet la paret de pedra seca.

La recuperació dels forns i d’altres elements de la Ruta de la Calç servirà per divulgar i donar a conèixer el funcionament dels forns de pedra calcària. Per aquest motiu, també s’ha carregat el “forn nou” per oferir als visitants l’oportunitat de visualitzar un forn carregat amb la pedra calcària i de conèixer les tasques i l’ofici dels forners.

Aquesta actuació ha comptat amb un pressupost de 93.170 € i ha estat cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tarrés i s’emmarca en el projecte “Paisatges de Ponent”.

 

Tarrés, 30 de juny de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat