Ferran Accensi aplaudeix l’expansió del sector agroalimentari en el marc de la dotzena convenció d’Afrucat

AFRUCAT-1

AFRUCAT-2

AFRUCAT-3

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida ha participat en una jornada que ha certificat el relleu de Montse Baró per Francesc Torres en la presidència d’Afrucat

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, ha participat aquest divendres a la dotzena convenció d’Afrucat, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, que s’ha celebrat a l’auditori de l’edifici de les Cultures de la UdL de Lleida i que ha servit per materialitzar el relleu en la presidència de l’entitat.

A més d’Accensi, que ha estat acompanyat del diputat Ramon Cónsola, hi ha han intervingut Francesc Torres, president sortint d’Afrucat; José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida; Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat; Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; i Montse Baró, nova presidenta d’Afrucat.

En el seu parlament, Ferran Accensi ha definit el sector agrari com un sector “estratègic per al futur del país, i molt especialment per a les comarques de Lleida”, tot precisant que el sector agroalimentari representa per aquestes terres “la transformació econòmica i social més important que han experimentat”, mentre que la fruita dolça és un motor econòmic per la seva capacitat de “generar activitat en zones amb poques alternatives, i de la qual en depenen milers de persones”.

Accensi s’ha referit també al fet que les comarques de Lleida estan fent passes “a favor de la competitivitat de tot el seu teixit industrial”, i les xifres macroeconòmiques del territori confirmen la tendència clarament a l’alça del sector primari, amb unes exportacions creixents dins l’àmbit agroalimentari. Aquesta expansió es veu plasmada, per exemple, en les xifres d’Edullesa, que en el primer trimestre de l’any 2021 ha incrementat un 298% el seu resultat d’explotació. Una progressió que s’ha fet efectiva malgrat els temors que hi havia davant l’entrada en vigor del Brexit, al qual s’ha fet front per mitjà de diferents canvis estructurals i amb l’ampliació de personal, serveis i horaris.

El vicepresident quart de la Diputació ha tancat el seu parlament felicitant Afrucat per l’organització d’aquesta convenció i a la seva nova presidenta, Montse Baró, a la qual li ha desitjat un mandat farcit d’èxits.

La convenció d’Afrucat ha inclòs també dues ponències, la primera a càrrec de Josep M. Mulet, bioquímic, catedràtic, escriptor i divulgador científic, i l’altra d’Inés Torremocha, professional de la venda, formadora, coach i escriptora.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat