Oferta Cultural i Premis de l’IEI

Oferta cultural i premis

Oferta cultural

Oferta Cultural IEI

Oferta Cultural IEI 3

baixa

baixa (1)

baixa (4)

baixa (6)

Mànchester 38

baixa (7)

Oferta cultural de l’IEI

Amb la ferma voluntat de donar corda al motor econòmic de la cultura, la Diputació de Lleida ha recuperat l’Oferta Cultural de l’IEI. Un catàleg de contractació artística que inclou prop de 400 grups d’una trentena de sectors artístics i culturals de les terres de Lleida.

L’existència de l’Oferta Cultural té dues raons de ser bàsiques: que els principals beneficiaris són joves (artistes, actors, creadors…) de les comarques de Lleida; i que ajuntaments i consells comarcals, amb el suport econòmic de la Diputació, poden ampliar la seva oferta de cultura amb productes artístics nostrats i de qualitat.

La bona acollida de l’Oferta Cultural de l’IEI és ben visible a hores d’ara, amb un centenar de contractacions anuals de grups i artistes d’arreu de les comarques de Ponent.

Consulteu el Catàleg

 

Premis de l’IEI

Els premis literaris que atorga anualment l’Institut d’Estudis Ilerdencs contribueixen al foment de la llengua i la cultura catalanes i són un referent en el món de l’edició i la creació en l’àmbit dels Països Catalans. La política editorial de la Diputació de Lleida parteix de dos eixos principals: premis de creació (premis “Les Talúries”, en les modalitats de narrativa, poesia i teatre, un quart premi de narrativa curta en occità i el Ton Sirera de fotografia); i premis d’investigació (Emili Pujol de musicologia i Humbert Torres de divulgació científica, en aquest cas convocat, conjuntament, per Ponent-Lleida d’Òmnium Cultural i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació). L’Institut aporta més de 45.000 euros a l’organització del premis literaris que es convoquen a les comarques de Lleida i a la col·laboració amb ajuntaments, consells i entitats que fan el possible per mantenir i promocionar l’activitat cultural dintre dels respectius territoris.

Més informació

 

Internacionalització de la cultura tradicional

Un altre aspecte important és la internacionalització de la cultura catalana que es fa des de Ponent. La Diputació de Lleida col·labora amb l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK), ja sigui amb l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics o les Jornades Internacionals Folklòriques, aportant-hi cada any grups lleidatans diversos i representatius de la cultura d’arrel popular.