Presentació de la nova Fira del Vi del Jussà

FIRA VI-2_WEB

Visites guiades, un sopar a peu dret, degustacions de productes típics i vins formen el programa d’una fira que espera un miler de visitants aquest cap de setmana

La 5a Fira de Vi del Pirineu, que se celebrarà aquest cap de setmana a Talarn, ha estat presentada avui a la Diputació de Lleida. L’esdeveniment inclourà diferents activitats, com ara les visites als cellers, el sopar de Fira i la degustació de la gastronomia pallaresa i dels vins dels 16 cellers que seran presents en l’edició d’enguany, que espera un miler de visitants.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont, i de l’alcalde en funcions de Talarn, Lluís Oliva. En la seva intervenció, Pont ha destacat que la fira està dedicada “a un producte, la vinya, que pràcticament havia desaparegut als anys setanta i que avui torna a tenir força cellers en funcionament i produint vi d’altíssima qualitat”. És per això que, segons Pont, la Diputació dóna suport a una iniciativa “d’un sector que està vivint una revifada i que històricament havia tingut una gran implantació a la comarca”.

Els actes de la fira s’iniciaran el dissabte al matí amb la visita a les bodegues productores de vi del Pallars, mentre que a la tarda el recorregut es farà pels cellers particulars de Talarn. Aquesta visita inclourà tast de vins casolans i Narracions Literàries a càrrec de la Biblioteca Pública Maria Barbal. Al vespre, es farà un sopar a peu dret. Oliva ha explicat que “en les quatre edicions que portem han passat unes mil persones entre dissabte i diumenge i ara esperem consolidar aquestes xifres”.

Pel diumenge, quedarà el gruix de la Fira de Vi del Pirineu, en què es podran degustar productes de la comarca i plats pallaresos, amb especial incidència en els de corder, tots ells acompanyats dels diferents vins de la demarcació.

La Fira de Vi del Pirineu està organitzada per l’Ajuntament de Talarn i el Grup de Festes de Talarn amb el suport de la Diputació de Lleida.

Lleida, 3 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat