Europa valida els primers Plans d’Acció d’Energia Sostenible dels consistoris de Tàrrega, Juneda i la Portella

Artecnia_Juneda_002_ SLI

Canvi del sistema d'il·luminació a Juneda

Aquests tres consistoris formen part del centenar d’ajuntaments que es van afegir a la proposta del Pacte dels Alcaldes, una iniciativa europea gestionada a Lleida a través de la Diputació

El Joint Research Center (JRC), òrgan delegat per la Comissió Europea per avaluar els Plans d’Energia Sostenible (PAES), ha aprovat els tres primers plans de la demarcació de Lleida, corresponents a Tàrrega, Juneda i la Portella.

Aquest reconeixement suposa la validació i l’homologació dels plans presentats i assegura que el procediment emprat per reduir la despesa energètica dels consistoris és adequat.

Aquests tres consistoris formen part del centenar d’ajuntaments que es van afegir a la proposta del Pacte dels Alcaldes, una iniciativa europea i gestionada a Lleida a través de la Diputació que neix per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la reducció en un 20% de l’emissió de CO2 per a l’any 2020.

La corporació lleidatana va aprovar una primera línia d’ajuts als consistoris per finançar el cost de l’elaboració dels Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) que permeten obtenir una complerta radiografia de la despesa energètica de cada ajuntament per després poder proposar les actuacions i assolir els compromisos de reducció de gasos d’efecte hivernacle.

La segona línia de subvencions que va posar en marxa la Diputació de Lleida per millorar l’eficiència energètica dels consistoris va servir per portar a terme projectes de renovació de l’enllumenat públic, la instal·lació de nous sistemes de calefacció i climatització i altres projectes per obtenir una major eficiència energètica.

L’aprovació dels tres primers plans d’energia sostenible de Tàrrega, Juneda i la Portella són una mostra representativa dels municipis grans, mitjans i petits de la demarcació de Lleida.

Lleida, 13 de gener de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat