Estefania Rufach visita la casa natal de l’artista Xesco Mercé a Ivars d’Urgell

merce-2

L’autor ha mostrat tota la seva trajectòria artística, basada en l’art contemporani i que inclou pintures, murals, muntatges i escultures públiques 

Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, acompanyada de Joan Carles Sánchez, alcalde d’Ivars d’Urgell, ha visitat avui el taller de l’artista plàstic Xesco Mercé, al seu municipi natal d’Ivars d’Urgell. Mercé  és un artista multidisciplinari que utilitza totes les tècniques al seu abast per desenvolupar un treball a mig camí entre la poesia, la ironia, la crítica (o autocrítica) d’art, l’experimentació, l’esquizofrènia i l’agitació social.

Les obres de Mercé, basades en l’art contemporani, inclouen pintures, murals, muntatges i escultures públiques. Durant aquest estiu, l’artista ha organitzat diferents jornades de portes obertes al seu taller d’Ivars d’Urgell, municipi en el qual l’autor va iniciar la seva trajectòria artística i on podem gaudir de les obres de més rellevància de la seva trajectòria professional.

Estefania Rufach ha destacat el gran talent de les obres l’artista lleidatà, on el reciclatge, la reutilització i la revisió de produccions plàstiques (pròpies o alienes) són una constant. Les obres de Xesco Mercé s’han pogut veure en nombroses exposicions individuals i també col·lectives, a Catalunya, Espanya i també per Europa.

Mercé és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, membre fundador del col·lectiu d’artistes la Xina A.R.T. i també de la Xarxa d’Espais de Creació Contemporània Europea Kanibal Hopox. Forma part del duet de performers ‘DeLuxe’, amb Luis Casado i imparteix classes d’escultura a l’escola municipal Parcs i Jardins de Barcelona.

Ivars d’Urgell, 21 d’agost de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat