La vicepresidenta de l’IEI ha participat a l’acte, celebrat a l’Auditori Enric Granados de Lleida.
La diputada i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest diumenge en l’acte de cloenda de la segona edició de l’Intangible. Festival d’Art-Tecnologia, que s’ha celebrat a la Sala 1 de l’Auditori Enric Granados de Lleida.
A més d’Estefania Rufach, l’acte ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch; del director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull; de la compositora contemporània Núria Andorrà; i del director artístic del festival, Antoni Pinent.
En el seu parlament, Estefania Rufach ha dit que moltes vegades s’identifica “cultura amb tradició, però cultura també és innovació, i aquí en tenim una mostra, una mostra excel·lent” amb aquest festival que, en només dos anys de vida, “ha crescut d’una manera que ningú no es pensava, amb 800 espectadors més que l’any passat”, de manera que “el que esperàvem pel cinquè any ho tenim ja al segon any”. Per tot plegat, la vicepresidenta de l’IEI ha felicitat els organitzadors per la seva tasca, que ve a demostrar un cop més “la gran capacitat que tenim a les terres de Lleida”.
Durant l’acte, s’ha projectat l’audiovisual ‘Making Off Intangible’ i s’ha presentat ‘NI.U’, el nou espectacle de la percussionista, improvisadora i compositora Núria Andorrà, una proposta que aborda la tradició, els orígens, la identitat i el territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l’ajuda de les noves tecnologies.
El festival Intangible compta amb l’organització de l’Ajuntament de Lleida amb el suport de la Fundació La Caixa, la Fundació Sorigué, la Fundació Joan Oró, la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
La proposta cultural s’ha plantejat amb l’objectiu essencial d’atansar a la ciutadania de Lleida les noves tendències en creació artística tecnològica i l’obra d’algunes de les artistes més destacades d’aquest àmbit. El festival ha comptat d’una banda d’instal·lacions expositives, en segon lloc de workshops i activitats pedagògiques per a l’alumnat de diversos centres educatives de la ciutat que s’han portat a terme durant tot el mes i els resultats de les quals s’han exhibit al gran públic, a més de les activitats del festival.
L’esdeveniment cultural i audiovisual ha aplegat artistes de prestigi i experts en les darreres tendències d’art i tecnologia com són Alba G. Corral, Anna Carreras, Laura Ginès, Antònia Folguera, Miguel Puertas + Zónula, Núria Andorrà, Björt Rùnars, Juan Zamora, Chema Madoz, Roger Pibernat + Frames, Érik Bullot, Pau Subirós i PoleTwo. Un cartell, en resum, en el qual els protagonistes s’han centrat en cinc àmbits: l’art generatiu, l’algorisme, el live coding, la interacció i la intel·ligència artificial.
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat