Especialistes de neurociència d’arreu celebren a Lleida el 19è congrés estatal

neurociencia1

neurociencia2

neurociencia3

neurociencia4

neurociencia5

El president de la Diputació, Joan Talarn, diu durant la inauguració que “per gaudir d’una vida saludable és necessari, també, que els professionals de la salut disposin de les eines adequades d’investigació”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat en la cerimònia d’inauguració del 19è Congrés de la Societat Espanyola de Neurociència, que se celebra al Palau de Congressos-La Llotja entre els dies 3 i 5 de novembre.

La inauguració ha comptat també amb les intervencions del president de la Societat Espanyola de Neurociència, Joan Comella; el rector de la UdL, Jaume Puy, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Talarn ha destacat que “per gaudir d’una vida saludable és necessari, també, que els professionals de la salut disposin de les eines adequades d’investigació”. En aquest sentit, ha recordat, per exemple, “la col·laboració que té la Diputació amb l’Institut de Recerca Biomèdica amb un programa de foment de la investigació, a través de beques per realitzar estudis que persegueixen el benestar de les persones”.

Ha recordat que “cercar la qualitat de vida de les persones és treballar per la qualitat de la nostra societat “, i que “l’impacte de la pandèmia ha posat de relleu la importància de la investigació científica i, més específicament, en l’àmbit de la salut”.

Acte seguit s’ha fet la conferència inaugural, titulada “All-optical interrogation of brain circuits using optogenetics and holography”, a càrrec de la directora de recerca del Centre National de la Recherche Scientifique al Vision Institute de París, Valentina Emiliani, que ha estat presentada per la investigadora científica de l’Institut de Neurociències d’Alacant, Eloisa Herrera.

Lleida, 3 de novembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat